Πολλοί νεαροί Ιάπωνες –ηλικίας 15-39 ετών- βρίσκουν λύση στο να δίνουν τέλος στη ζωή τους παρά να αντιμετωπίσουν τις δυσκολίες που παρουσιάζει. Όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση της Ιαπωνίας οι αυτοκτονίες είναι το πρώτο αίτιο θανάτου των νέων ανθρώπων της χώρας του Ανατέλλοντος Ηλίου και μάλιστα για έβδομη συναπτή χρονιά.

Μεταξύ των Ιαπώνων στη συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα, η αυτοχειρία –με πολύ υψηλά ποσοστά- ευθύνεται για περισσότερο από το 50% των θανάτων στους εικοσάρηδες άνδρες, σύμφωνα με κυβερνητική έκθεση.

«Θα εξετάσουμε τους λόγους που βρίσκονται πίσω από αυτό (το φαινόμενο) και θα λάβουμε τα κατάλληλα μέτρα», δήλωσε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου Γιοσιχίντε Σούγκα.

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι χρειάζεται να ενισχύσει τα μέτρα για την αντιμετώπιση του σχολικού εκφοβισμού και της κοινοποίησης στο ίντερνετ της πρόθεσης νεαρών να αυτοκτονήσουν.

Ο συνολικός αριθμός των αυτοκτονιών μειώθηκε κατά 2,1% στις 27.283 για τέταρτη συναπτή χρονιά, σύμφωνα με την έκθεση, δηλαδή περίπου 75 αυτοκτονίες την ημέρα. «Ο αριθμός των αυτοκτονιών μειώθηκε χάρη στη συνεχιζόμενη οικονομική ανάκαμψη», εξήγησε ο Σούγκα.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.