Μετά την «υπόθεση Ρούμπι», η Νάντια Μακρί, μια 28χρονη κοπέλα από την πόλη Ρέτζιο Εμίλια, κοντά στην Μπολόνια, δηλώνει ότι είχε δύο ερωτικές συναντήσεις, επί πληρωμή, με τον «Καβαλιέρε».

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Στάμπα» η Μακρί, κατέθεσε στους ανακριτές ότι συνάντησε τον Μπερλουσκόνι το 2009, μια φορά στη βίλα του στη Σαρδηνία και μια άλλη, έξω από το Μιλάνο. Η 28χρονη Ιταλίδα αναφέρει ότι πήρε μέρος σε πλούσιο δείπνο μαζί με άλλους συνδαιτυμόνες και στη συνέχεια ακολούθησε τον «μίστερ τιβί», σε ιδιαίτερο δωμάτιο, για σεξουαλική επαφή.

Η Νάντια Μακρί, σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, κατέθεσε επίσης ότι για κάθε συνεύρεση, έλαβε, μέσα σε κλειστό φάκελο 5.000 ευρώ.

Η εφημερίδα προσθέτει πως όταν ο Μπερλουσκόνι ρώτησε την κοπέλα, μέσα σε υδρομασάζ, τι επαγγέλλεται, εκείνη του απάντησε «Κύριε πρόεδρε, τι λέτε να κάνω, εκδίδομαι». Και ο πρωθυπουργός, κατά την κατάθεση της συνοδού, αποκρίθηκε: «Εντάξει, αλλά εσείς μην το λέτε».

Ο δικηγόρος του Ιταλού πρωθυπουργού, Νικολό Γκεντίνι, απαντά ότι πρόκειται γα καταθέσεις, που αν όντως έγιναν, έχουν διαψευσθεί από μαρτυρίες και επαληθεύσεις του παρελθόντος. «Πρόκειται για μια χάρτινη θύελλα» συμπλήρωσε.

Σε ό, τι αφορά, δε, τη χθεσινή δήλωση του «Καβαλιέρε», ότι «καλύτερα να έχει κανείς αδυναμία στις όμορφες κοπέλες παρά να είναι γκέι», συνεχίζεται η θύελλα αντιδράσεων. Ο σύνδεσμος για τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων, Arcigay, αποφάσισε να απαντήσει με το σύνθημα «καλύτερα να είσαι γκέι παρά Μπερλουσκόνι».

Αλλά και από την κυβερνητική πλειοψηφία, η υπουργός αρμόδια για θέματα Ισότητας Μάρα Καρφάνια, δήλωσε ότι «φράσεις σαν και τις χθεσινές, κινδυνεύουν να υπονομεύσουν όλη τη δουλειά που έχει γίνει υπέρ τις ίσης αντιμετώπισης των φύλων και των σεξουαλικών ταυτοτήτων».

Ο επικεφαλής του κεντροαριστερού κόμματος, «Ιταλία των Αξιών», Αντόνιο Ντι Πιέτρο, υπογραμμίζει ότι «με τις δηλώσεις του, ο Μπερλουσκόνι, αποδεικνύει, τελικά, ότι ο μόνος χώρος που του αρμόζει, είναι μόνον ένα καπηλειό».