Τουλάχιστον 11 άνθρωποι έχασαν σήμερα την ζωή τους στο Μπανγκί σε βίαια επεισόδια που ξέσπασαν σε μια συνοικία της πρωτεύουσας της Κεντροαφρικανικής Δημοκρατίας στην οποία ζουν μουσουλμάνοι και χριστιανοί, ανακοίνωσαν συγκλίνουσες πηγές.

Τουλάχιστον δέκα άνθρωποι σκοτώθηκαν και πολλοί τραυματίστηκαν κατά τα βίαια επεισόδια που ξέσπασαν το απόγευμα κοντά σε μια χριστιανική εκκλησία, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο μια αστυνομική πηγή και μια στρατιωτική πηγή της χώρας.

Σύμφωνα με άλλες πηγές, ο απολογισμός των νεκρών είναι μεγαλύτερος.

Το Ρόιτερς μετέδωσε επικαλούμενο αυτόπτες μάρτυρες ότι τουλάχιστον 11 άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν μουσουλμάνοι ένοπλοι άνοιξαν πυρ και έριξαν χειροβομβίδες στον κόσμο που είχε βρει καταφύγιο σε εκκλησία του Μπανγκί.

H επίθεση στην εκκλησία αυτή έγινε έπειτα από ώρες συγκρούσεων που σημειώνονταν μεταξύ των μελών μιας χριστιανικής πολιτοφυλακής και των κατοίκων της κοντινής συνοικίας PK5 στην οποία η πλειονότητα των κατοίκων είναι μουσουλμάνοι, διευκρίνισαν ντόπιοι, τους οποίους επικαλέστηκε το Ρόιτερς.

Πέντε σοροί μεταφέρθηκαν στο νεκροτομείο του γενικού νοσοκομείου της πρωτεύουσας, όπου η κατάσταση είναι τεταμένη, διαπίστωσε παράλληλα δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.

Νωρίς σήμερα το βράδυ συνεχίζονταν οι ανταλλαγές πυρών, κυρίως στα περίχωρα της συνοικίας PK5.

Σύμφωνα με την αστυνομική και την στρατιωτική πηγή που επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο, οδοφράγματα έχουν στηθεί σε πολλές συνοικίες.

(Φωτογραφία αρχείου)