Σφοδρές συγκρούσεις ένοπλων αυτονομιστών και του ουκρανικού στρατού διεξάγονται από το μεσημέρι της Δευτέρας γύρω από το αεροδρόμιο του Ντονέτσκ, το οποίο είχαν καταλάβει νωρίτερα οι φιλορώσοι, ζητώντας να αποσυρθούν από την περιοχή τα ουκρανικά στρατεύματα.

Ο ουκρανικός στρατός ανακοίνωσε ότι εξαπέλυσε «αντιτρομοκρατική επιχείρηση” στο αεροδρόμιο, με μαχητικά αεροσκάφη, ένα ελικόπτερο και αλεξιπτωτιστές.

Ο πόλεμος και τα βαριά πυρά γύρω από το αεροδρόμιο επεκτάθηκαν και στα προάστια του Ντόνετσκ. Ο κεντρικός σιδηροδρομικός σταθμός βομβαρδίστηκε και τυλίχθηκε στις φλόγες και υπάρχουν θύματα, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές. Μάλιστα, δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου είδαν τη σορό μιας γυναίκας να κείτεται σε κοντινή απόσταση από το σταθμό.

Τουλάχιστον 35 άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν το φορτηγό που τους μετέφερε μακρυά από την περιοχή του αεροδρομίου και χρησιμοποιούνταν ως ασθενοφόρο, χτυπήθηκε από ρουκέτα, αναφέρει το Russia Today

Ο φιλορώσος κυβερνήτης της περιφέρειας του Ντονέτσκ,Πάβελ Γκουμπάρεφ, δήλωσε στο Facebook ότι το φορτηγό που μετέφερε τους τραυματίες είχε το σήμα το ασθενοφόρου.

Ο δήμαρχος της πόλης κάλεσε τους κατοίκους να μην βγαίνουν από τα σπίτια τους. “Να προσέχετε τα παιδιά σας. Προσπαθήστε να μην βγαίνετε από τα σπίτια σας εκτός αν είναι επείγον. Αποφύγετε να πηγαίνετε στην περιοχή του αεροδρομίου και εάν είναι δυνατό στο σιδηροδρομικό σταθμό”, δήλωσε ο Ολεξάντρ Λουκιαντσένκο.

Την ίδια ώρα, ρωσικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι ο ουκρανικός στρατός βομβάρδισε κατοικημένη περιοχή στην πόλη του Σλαβιάνσκ – επίσης προπύργιο των αυτονομιστών – κατά την οποία σκοτώθηκαν τουλάχιστον 2 κάτοικοι. Μάλιστα, μία βόμβα έπεσε κοντά σε ένα κολέγιο.