Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι τρεις τραυματίστηκαν από την νέα επίθεση στην πόλη Τζος της κεντρικής Νιγηρίας , ανακοίνωσε η τοπική αστυνομία το Σάββατο. «Έχουμε ακόμα τρεις νεκρούς και τρεις τραυματίες», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP) ο Κρις Ολάπκε επικεφαλής της αστυνομίας της πολιτείας στην οποία βρίσκεται η πόλη Τζος.

Ο ίδιος αρνήθηκε να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες για επίθεση αυτοκτονίας με στόχο πολίτες που παρακολουθούσαν τον τελικό αγώνα ποδοσφαίρου για το Τσάμπιονς Λιγκ, αν και κάτι τέτοιο επιβεβαιώνουν αυτόπτες μάρτυρες της βομβιστικής επίθεσης. Όπως είπαν οι αυτόπτες μάρτυρες στο πρακτορείο Ρόιτερς, η έκρηξη προήλθε από μια προφανώς κακοσχεδιασμένη επίθεση αυτοκτονίας. Ο δράστης είχε ως στόχο τους πολίτες που παρακολουθούσαν τον ποδοσφαιρικό αγώνα της Ρεάλ Μαδρίτης με την Ατλέτικο Μαδρίτης. Ο βομβιστής απέτυχε να ολοκληρώσει στην επίθεση καθώς τα εκρηκτικά εξερράγησαν νωρίτερα. Ο επικεφαλής της αστυνομίας παραδέχθηκε πάντως ότι το σώμα ενός από τα θύματα «διαλύθηκε από αυτοσχέδια εκρηκτικά» που εξερράγησαν κοντά στο σημείο όπου οι πολίτες παρακολουθούσαν τον ποδοσφαιρικό αγώνα. Σύμφωνα με τον Τζαμ Αγιούμπα , εκπρόσωπο του κυβερνήτη της πολιτείας, η έκρηξη σημειώθηκε περίπου στις 21:30 τοπική ώρα ( 23:30 του Σαββάτου ώρα Ελλάδας) .

Στην πόλη Τζος την περασμένη Τρίτη έγινε διπλή επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο σε μια αγορά όπου σκοτώθηκαν τουλάχιστον 118 άνθρωποι. Η ισλαμική τρομοκρατική οργάνωση Μπόκο Χαράμ πιστεύεται ότι είναι υπεύθυνη για την επίθεση. Οι ένοπλοι ισλαμιστές έχουν επιτεθεί τα τελευταία εικοσιτετράωρα σε τουλάχιστον τρία χωριά στη βόρεια Νιγηρία, σκοτώνοντας 28 ανθρώπους και καίγοντας ολόκληρα χωριά σε ένα μοτίβο ακραίας βίας που έχει γίνει σχεδόν καθημερινό φαινόμενο, σύμφωνα με την αστυνομία και αυτόπτες μάρτυρες.

Και οι τρεις επιθέσεις σημειώθηκαν σε απομακρυσμένες περιοχές της πολιτείας του Μπόρνο, που είναι το επίκεντρο της ολοένα και πιο αιματηρής εξέγερσης της Μπόκο Χαράμ που επιδιώκει τη δημιουργία ενός ισλαμικού κράτους στην θρησκευτικά μικτή χώρα της Νιγηρίας.