Τουλάχιστον τέσσερις είναι οι νεκροί από την έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου που σημειώθηκε σήμερα σε κτιριακό συγκρότημα όπου στεγάζεται το κοινοβούλιο στην πρωτεύουσα της Σομαλίας, τη Μογκαντίσου, σύμφωνα με την αστυνομία και με δηλώσεις αυτοπτών μαρτύρων στο Ρόιτερς.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι ένοπλοι της ισλαμιστικής οργάνωσης αλ Σαμπάμπ, η οποία συνδέεται με την αλ Κάιντα, ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση με ανακοίνωση του εκπροσώπου τους.

Αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε στο Ρόιτερς ότι μετά τις εκρήξεις ακούστηκαν πυροβολισμοί μέσα από το κοινοβούλιο και ότι είδε τέσσερα πτώματα στον τόπο της έκρηξης. Η αστυνομία επιβεβαίωσε ότι σκοτώθηκαν τέσσερις άνθρωποι.

«Δύο εκρήξεις σημειώθηκαν μέσα στο κτριακό συγκρότημα του κοινοβουλίου της Σομαλίας», δήλωσε στο Ρόιτερς ο αξιωματικός της αστυνομίας Νουρ Αλι.

Την ώρα της έκρηξης βρίσκονταν μέσα στο κτίριο κάποιοι βουλευτές, σύμφωνα με έναν βουλευτή. «Τώρα βρίσκομαι στην πόλη αλλά γνωρίζω ότι κάποιοι συνάδελφοί μου πραγματοποιούν συνομιλίες μέσα στο κτίριο», είπε ο βουλευτής που ζήτησε να μην κατονομαστεί.

Πυροβολισμοί ακούστηκαν και από ένα τέμενος που βρίσκεται απέναντι από το κοινοβούλιο.

Οι ένοπλοι της αλ Σαμπάμπ έχουν πολλές φορές εξαπολύσει επιθέσεις αυτοκτονίας στη Μογκαντίσου. Πριν από περίπου δύο χρόνια απωθήθηκαν από την πρωτεύουσα κι έκτοτε κλιμακώνουν τις επιθέσεις τους.

(φωτογραφία αρχείου)