Εξήντα αντάρτες σκοτώθηκαν σήμερα από τις αεροπορικές επιδρομές που πραγματοποίησε ο πακιστανικός στρατός στις ζώνες όπου ζουν φυλές στο βορειοδυτικό Πακιστάν, κοντά στην μεθόριο με το Αφγανιστάν, σύμφωνα με νεώτερο απολογισμό που έδωσε στην δημοσιότητα ο στρατός της χώρας.

Το πρωί ο στρατός είχε ανακοινώσει ότι σκότωσε 32 αντάρτες με πλήγματα ακριβείας που πραγματοποίησε εναντίον στρατοπέδων των Ταλιμπάν στο Βόρειο Ουαζιριστάν, την ζώνη αυτή που θεωρείται ότι αποτελεί το επίκεντρο του τζιχαντιστικού κινήματος στην περιοχή.

«Μέχρι τώρα 60 τρομοκράτες, περιλαμβανομένων σημαντικών διοικητών και ξένων, σκοτώθηκαν από τις επιδρομές αυτές», αναφέρει ο στρατός σε μήνυμά του προς το Γαλλικό Πρακτορείο.

Αυτές οι αεροπορικές επιδρομές έγιναν κυρίως στην Μιρανσάχ, την πρωτεύουσα του Βορείου Ουαζιριστάν, στην οποία ωστόσο δεν επλήγη η κύρια αγορά της.

Στρατιωτικά ελικόπτερα και στρατιώτες βομβάρδισαν επίσης φερόμενα κρησφύγετα των ανταρτών Ταλιμπάν στο Μιρ Άλι, επίσης στο Βόρειο Ουαζιριστάν, σύμφωνα με τοπικές πηγές.

Από τα πλήγματα «καταστράφηκαν κρυψώνες όπλων, πυρομαχικά και υλικό για την κατασκευή αυτοσχέδιων βομβών», πρόσθεσε ο στρατός.

Τοπικές πηγές ανέφεραν ότι υπήρχαν και πολίτες που έπεσαν θύμα των βομβαρδισμών αυτών. Προς το παρόν δεν ήταν δυνατό να επαληθευτεί ο απολογισμός αυτός του στρατού από ανεξάρτητες πηγές.

(φωτογραφία αρχείου)