Αρκετές ημέρες μετά την ανακοίνωση της εκλογικής νίκης του Τζο Μπάιντεν στις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ, η Κίνα τον συνεχάρη για την ανάδειξή του στην προεδρία των ΗΠΑ.

«Σεβόμαστε την επιλογή του αμερικανικού λαού. Απευθύνουμε τα συγχαρητήριά μας στον κ. Μπάιντεν και στην (νεοεκλεγείσα αντιπρόεδρο) κα. Χάρις», δήλωσε ενώπιον των δημοσιογράφων ο εκπρόσωπος της κινεζικής διπλωματίας Γουάνγκ Γουενμπίν, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ.

Ο Τζο Μπάιντεν έγινε ο 46ος πρόεδρος των ΗΠΑ, έπειτα από σκληρή μάχη με τον Ντόναλντ Τραμπ, ενώ κέρδισε, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, και ακόμα μία πολιτεία από αυτές που χαρακτηρίστηκαν «κλειδιά».

Ο Δημοκρατικός υποψήφιος, που «ζεσταίνει» την καρέκλα του Λευκού Οίκου επικράτησε και στην Αριζόνα, όπως εκτίμησε η Edison Research χθες, Πέμπτη 12 Νοεμβρίου, καταφέρνοντας νέο πλήγμα στον Ντόναλντ Τραμπ, που μοιάζει ολοένα πιο απίθανο να μπορέσει να ανατρέψει το αποτέλεσμα των εκλογών της 3ης Νοεμβρίου.

Η νίκη του Μπάιντεν στην πολιτεία αυτή σημαίνει ότι θα εξασφαλίσει τουλάχιστον 290 εκλέκτορες στο σώμα που αναδεικνύει τον νικητή των εκλογών -πολύ περισσότερες από τις 270 ψήφους που χρειαζόταν. Επίσης, κερδίζει καθαρά τη λαϊκή ψήφο, με διαφορά 5,2 εκατομμυρίων, ή αλλιώς 3,4%.