Το πολυαναμενόμενο μουσείο της «11ης Σεπτεμβρίου» θα ανοίξει αύριο για πρώτη φορά τις πύλες του υποδεχόμενο τον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα και συγγενείς τον θυμάτων των επιθέσεων του 2001 στους Δίδυμους Πύργους σε μία ειδική τελετή.

Προσωπικά αντικείμενα των ανθρώπων που βρίσκονταν μέσα στους Πύργους αλλά και απομεινάρια των κηρίων είναι ανάμεσα στα εκθέματα που προκαλούν τη μεγαλύτερη συγκίνηση.

Το μουσείο θα ανοίξει επισήμως για το κοινό στις 21 του μήνα και περιλαμβάνει 10.000 αντικείμενα, 23.000 φωτογραφίες, 1900 αφηγήσεις και βίντεο διάρκειας 500 ωρών.

Θα εκτεθεί επίσης η «σκάλα των επιζώντων», από την οποία εκατοντάδες άνθρωποι κατάφεραν να διαφύγουν την ώρα που οι ουρανοξύστες καίγονταν.

Η τελευταία κολώνα που απομακρύνθηκε από το «Σημείο μηδέν» είναι καλυμμένη με αφίσες για αγνοούμενους και σημειώματα των διασωστών και των εργατών.

Όπως επισημαίνει η Daily Mail, η ολοκλήρωση του μουσείου «σκόνταψε» σε εμπόδια καθώς υπήρξαν διαφωνίες για το περιεχόμενό του.

Αντιδράσεις υπήρξαν και για το εισιτήριο των 24 δολαρίων.

Συνολικά το μουσείο και το μνημείο κόστισαν 700 εκατομμύρια δολάρια. Ετησίως η λειτουργία τους θα κοστίζει 60 εκατομμύρια δολάρια ενώ μόνο το κόστος της ασφάλειας φτάνει τα 10 εκατ. το χρόνο.


Δείτε τις φωτογραφίες και το βίντεο