Δύο νεαροί Ελβετοί, ηλικίας 18 και 24 ετών, συνελήφθησαν σήμερα στο Βίντερτουρ της Ελβετίας (κοντά στη Ζυρίχη), στο πλαίσιο των ερευνών για την τρομοκρατική επίθεση που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας (02/11) στη Βιέννη. Αυτό έκανε γνωστό μέσω ανακοίνωσής της η τοπική Αστυνομία.

«Από τις έρευνες κατέστη δυνατό να ταυτοποιηθούν οι Ελβετοί υπήκοοι, ηλικίας 18 και 24 ετών. Οι δύο άνδρες συνελήφθησαν στο Βίντερτουρ το απόγευμα της Τρίτης 3 Νοεμβρίου, σε συντονισμό με τις αυστριακές Αρχές», αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Αστυνομία του Καντονιού της Ζυρίχης.

«Η πιθανή σχέση των δύο συλληφθέντων με τον φερόμενο δράστη των επιθέσεων είναι το αντικείμενο των ερευνών που είναι σε εξέλιξη από τις αρμόδιες Αρχές», πρόσθεσε.

«Η Ομοσπονδιακή Αστυνομία και η Υπηρεσία Πληροφοριών εξετάζουν επί του παρόντος τους πιθανούς δεσμούς με την Ελβετία, σε στενή συνεργασία με τις αρχές των καντονιών και της Αυστρίας», ανέφερε νωρίτερα μια εκπρόσωπος της υπηρεσίας πληροφοριών, η Ιζαμπέλ Γκραμπέρ, σύμφωνα με το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Μια Γερμανίδα μεταξύ των θυμάτων

Παράλληλα, όπως επιβεβαίωσε πριν από λίγη ώρα ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Χάικο Μάας, μία Γερμανίδα βρισκεται μεταξύ των θυμάτων της χθεσινοβραδινής τρομοκρατικής επίθεσης, εκφράζοντας τα συλλυπητήριά του προς τους συγγενείς και τους φίλους της.

«Με τους ανθρώπους στη Βιέννη και σε ολόκληρη την Αυστρία μας συνδέει η θλίψη για τα θύματα, αλλά και η αποφασιστικότητα να αντιμετωπίσουμε με όλη μας τη δύναμη τον φανατισμό και την τρομοκρατία», δήλωσε ο κ. Μάας και επανέλαβε ότι πρέπει να καταστεί απολύτως σαφές προς τους δράστες: «Δεν θα πετύχετε ποτέ να διασπάσετε την κοινωνία μας».