Ο υπουργός Εσωτερικών της Νιγηρίας απέκλεισε σήμερα το ενδεχόμενο ανταλλαγής κρατουμένων μελών της Μπόκο Χαράμ με τις 200 και πλέον μαθήτριες που έχει απαγάγει η οργάνωση, όπως απαίτησε ο Αμπουμπακάρ Σεκάου, ο αρχηγός της ισλαμιστικής οργάνωσης σε νέο βίντεο το οποίο δόθηκε στη δημοσιότητα.

«Δε μπορούν η Μπόκο Χαράμ και οι αντάρτες να θέτουν τους όρους τους» δήλωσε ο Άμπα Μόρο στο Γαλλικό Πρακτορείο, και «δεν υπάρχει περίπτωση να ανταλλάξουμε ένα πρόσωπο με ένα άλλο».

Στο ερώτημα που του τέθηκε εάν απορρίπτει έναν τέτοιο όρο, ο Μορό απάντησε «σίγουρα».

Πάντως, όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ ανακοίνωσε ότι «ζήτησε από Αμερικάνους και Βρετανούς» να συμμετάσχουν το Σάββατο στην Αφρικανική Σύνοδο όπου θα συναντηθούν οι ηγέτες της Νιγηρίας με εκπροσώπους από πολλές γειτονικές τους χώρες με στόχο να συντονίσουν τη μάχη εναντίον της ισλαμιστικής οργάνωσης Μπόκο Χαράμ.

«Ζήτησα από Αμερικανούς και Βρετανούς να στείλουν μια αντιπροσωπεία στο Παρίσι το Σάββατο προκειμένου να μπορέσουμε να αντιδράσουμε όλοι μαζί, με αποτελεσματικό τρόπο» δήλωσε μπροστά σε δημοσιογράφους στο περιθώριο μιας επίσκεψης στο Γερεβάν της Αρμενίας.