Ο 19χρονος Jhamal Paskel από τη Φλόριντα των ΗΠΑ καταδικάστηκε πρόσφατα σε 25 χρόνια φυλακή για όσα έγιναν εκείνη τη μέρα του 2018, όταν σκότωσε τον σκύλο της αστυνομίας και προσπάθησε να το σκάσει.

Ο νεαρός καταδικάστηκε στο Jacksonville σε 5 χρόνια για τον θάνατο του σκύλου και άλλα 20 χρόνια για μια σειρά ακόμα από βαρύτατα αδικήματα.

Σύμφωνα με τον τοπικό σταθμό News4Jax, ο δικαστής Gilbert Feltel Jr. ακολούθησε τη μέση οδό, κινούμενος μεταξύ της κάθειρξης των 35 χρόνων που πρότεινε ο εισαγγελέας και των 15 χρόνων που ήθελε ο συνήγορος υπεράσπισης.

Ο Paskel ήταν 17 ετών όταν συνέβη το περιστατικό. Είπε ωστόσο ότι «ως άντρας είμαι έτοιμος να αναλάβω τις ευθύνες για τα λάθη που έκανε ένα παιδί».

Ζήτησε επίσης συγνώμη και από τον αστυνομικό που του σκότωσε το λυκόσκυλο Fang, λέγοντας πως δεν ήταν απλώς ο συνάδελφός του, αλλά και ο καλύτερός του φίλος.

Ο αστυνομικός Matt Herrera, που είχε το Κ-9, μίλησε επίσης στη δίκη και είπε πως έστειλε το σκυλί να ακινητοποιήσει τον Paskel, πριν ακούσει τους λυγμούς του μετά την πρώτη σφαίρα που έφαγε από τον δράστη.

Ο Paskel είδε δηλώνει ένοχος τον Δεκέμβριο για τον θάνατο του Fang, αλλά και για κατοχή όπλου, ένοπλη ληστεία και απαγωγή δύο γυναικών.

Στις 30 Σεπτεμβρίου 2018 μπήκε στο αυτοκίνητο δύο γυναικών και υπό την απειλή όπλου τις ανάγκασε να ξεκινήσουν το όχημά τους, θέλοντας να ξεφύγει από το κυνήγι της αστυνομίας.

Μετά συνέχισε πεζός, όταν και στάλθηκε το λυκόσκυλο να τον σταματήσει.