Θετικός στον κορονοϊό ο δεύτερος στην ιεραρχία αξιωματικός της Διαστημικής Δύναμης των ΗΠΑ

Ο στρατηγός Ντέιβιντ Τόμπσον έχει τεθεί σε αυτοπεριορισμό


ΚΟΣΜΟΣ
11:00
29/10/2020
Θετικός στον κορονοϊό ο δεύτερος στην ιεραρχία αξιωματικός της Διαστημικής Δύναμης των ΗΠΑ
1
loading

Με κορονοϊό διαγνώστηκε ο δεύτερος στην ιεραρχία αξιωματικός της Διαστημικής Δύναμης των ΗΠΑ, στρατηγός Ντέιβιντ Τόμπσον, όπως ανακοίνωσε η υπηρεσία χθες το βράδυ, σύμφωνα με το POLITICO.

Ο στρατηγός έκανε το διαγνωστικό τεστ, αφού είχε εντοπιστεί θετικό ένα μέλος της οικογένειας τους, και μετά το θετικό αποτέλεσμα έχει αυτοπεριοριστεί και εργάζεται από το σπίτι.

Παρά το γεγονός ότι ένας από τους πιο υψηλόβαθμους αξιωματικούς της αναφερόμενης υπηρεσίας έχει αυτοπεριοριστεί εξαιτίας του κορονοϊού, η Διαστημική Δύναμη των ΗΠΑ «παραμένει σε επιχειρησιακή ετοιμότητα και στη διάθεση του έθνους» ανέφερε η ίδια ανακοίνωση.

Παράλληλα, βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία ιχνηλάτησης των επαφών του, ώστε να καθοριστεί αν και άλλοι ανώτατοι αξιωματικοί έχουν ενδεχόμενα εκτεθεί στον κίνδυνο μόλυνσης από την COVID-19 μέσω του Τόμπσον. Η διαδικασία ιχνηλάτησης έχει αρχίσει από χθες το βράδυ, σύμφωνα με μία εκπρόσωπο της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ.

Η υπουργός Αεροπορίας Μπάρμπαρα Μπάρετ, ο αρχηγός των Διαστημικών Επιχειρήσεων των ΗΠΑ στρατηγός Τζον Ρέιμοντ και ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας των ΗΠΑ, στρατηγός Τσαρλς Μπράουν είναι όλοι αρνητικοί στον κορονοϊό, κατά το τελευταίο 24ωρο, όπως επιβεβαίωσε η εκπρόσωπος, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ.

Η εξέλιξη αυτή γίνεται γνωστή τρεις εβδομάδες αφού εντοπίστηκε θετικός στον κορονοϊό ο δεύτερος στην ιεραρχία αξιωματικός της Ακτοφυλακής των ΗΠΑ, ναύαρχος Τσαρλς Ρέι, υποχρεώνοντας να αυτοπεριοριστούν σε καραντίνα, μέλη του Κοινού Στρατιωτικού Επιτελείου των ΗΠΑ, αλλά και άλλοι υψηλόβαθμοι στρατιωτικοί αξιωματούχοι που είχαν έρθει σε επαφή με τον Ρέι, στη διάρκεια σύσκεψης που έγινε στο Πεντάγωνο.

Ο βοηθός διοικητής των Πεζοναυτών των ΗΠΑ, στρατηγός Γκάρι Τόμας διαγνώστηκε θετικός δύο ημέρες αργότερα, στις 7 Οκτωβρίου, ενώ κανένα άλλο μέλος του μεικτού επιτελείου δεν αρρώστησε και όλοι επέστρεψαν στις θέσεις τους, αφού τέθηκαν σε καραντίνα δύο εβδομάδων.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar Αρρώστεια

    Κοιτάχτε μην στείλετε στο φεγγάρι το ιό

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει