Καμία σχέση με το πρώτο εκρηκτικό ντιμπέιτ δεν έχει το δεύτερο που εδώ και λίγα λεπτά βρίσκεται σε εξέλιξη. Ντόναλντ Τραμπ και Τζο Μπάιντεν μέχρι και αυτή τη στιγμή έχουν έναν απόλυτα πολιτισμένος διάλογο χωρίς εντάσεις.

Στην πρώτη φάση της τηλεμαχίας οι δυο υποψήφιοι για τον Λευκό Οίκο διασταυρώνουν τα ξίφη τους για την κρίση του κορονοϊού.

«Δεν μπορεί όλος ο κόσμος να κρυφτεί σε ένα υπόγειο όπως κάνει ο Μπάιντεν. Ορίστε. Κι εγώ νόσησα αλλά  τώρα είμαι μια χαρά. Σε λίγο καιρό θα έχουμε και το εμβόλιο. Σαν κυβέρνηση κάναμε ότι έπρεπε για να περιορίσουμε τον ιό. Δεν φταίμε εμείς για ότι έγινε. Φταίει η Κίνα. Εμείς κάναμε ότι μπορούσαμε αν ακολουθούσαμε αυτά που λέει ο Μπάιντεν και οι Δημοκρατικοί θα είχαμε πολλά περισσότερα θύματα» είπε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

Από την πλευρά του ο υποψήφιος των Δημοκρατικών τόνισε πως η κυβέρνηση του Τραμπ δεν έκανε τίποτα σωστό και αυτό φαίνεται από τους τραγικούς αριθμούς. «Ο Τραμπ μας λέει διαρκώς πως φταίει η Κίνα αλλά δεν λέει στον κόσμο να φορέσει μάσκα όπως λένε οι ειδικοί. Αυτό θα έσωζε χιλιάδες ζωές. Αλλά δεν το κάνει», τόνισε μεταξύ άλλων ο Μπάιντεν.

Πάντως και σε αυτό το ντιμπέιτ δεν λείπουν οι διακοπές κυρίως από την πλευρά του προέδρου των ΗΠΑ.