Βλαντίμιρ Πούτιν: Η Κίνα και η Γερμανία τείνουν να γίνουν υπερδυνάμεις

«Οι ΗΠΑ δεν μπορούν πλέον να διεκδικούν την κυριαρχία που είχαν στο παρελθόν»


ΚΟΣΜΟΣ
0:15
23/10/2020
Βλαντίμιρ Πούτιν: Η Κίνα και η Γερμανία τείνουν να γίνουν υπερδυνάμεις
5
loading

Η Κίνα και η Γερμανία τείνουν να γίνουν υπερδυνάμεις, τη στιγμή που οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν μπορούν πλέον να διεκδικούν την κυριαρχία που είχαν κατά το παρελθόν. Την άποψη αυτή εξέφρασε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, αναφερόμενος στην διεθνή κατάσταση κατά την ομιλία του στην on-line ετήσια διάσκεψη της λέσχης Valdai και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Η Κίνα ως προς το οικονομικό της εκτόπισμα και την πολιτική της επιρροή οδεύει ενεργά προς το στάτους της υπερδύναμης. Προς την ίδια κατεύθυνση κινείται και η Γερμανία», είπε ο Πούτιν.

Την ίδια στιγμή, συνέχισε ο Ρώσος πρόεδρος έχει μετασχηματισθεί αισθητά ο ρόλος στις διεθνείς υποθέσεις της Βρετανίας και της Γαλλίας. «Ακόμη και οι ΗΠΑ, οι οποίες κάποια στιγμή κυριαρχούσαν απόλυτα, είναι ήδη αμφίβολο αν μπορούν να διεκδικούν την αποκλειστικότητα. Αλλά και γενικά χρειάζονται μια τέτοιου είδους αποκλειστικότητα οι Ηνωμένες Πολιτείες;» παρατήρησε ο Ρώσος πρόεδρος.

«Ο κόσμος δεν έχει μέλλον χωρίς μια συμφωνία για τον έλεγχο των πυρηνικών εξοπλισμών»

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε σήμερα ότι ο κόσμος δεν έχει μέλλον χωρίς ένα σύστημα ελέγχου των εξοπλισμών και μια συνθήκη μεταξύ της Ρωσίας και των Ηνωμένων Πολιτειών που να διατηρεί την ισορροπία.

«Ο κόσμος δεν έχει μέλλον, αν δεν υπάρξουν κάποιοι περιορισμοί στον τομέα του ανταγωνισμού των εξοπλισμών» δήλωσε ο πρόεδρος Πούτιν, απευθυνόμενος στα μέλη της λέσχης Valdai, κατά την διάρκεια της ετήσιας διάσκεψης τους που πραγματοποιήθηκε on-line.

Ο πρόεδρος Πούτιν επισήμανε ότι η Ρωσία δεν «απαγκιστρώνεται» από την συνθήκη START, και πως η κατάργηση της δεν θα επηρεάσει την ασφάλεια της χώρας, πως είναι έτοιμη να συνεργαστεί ξεκινώντας «από το μηδέν» στον έλεγχο των πυρηνικών εξοπλισμών, αλλά θα ήταν καλύτερο να μην πάψουν να ισχύουν οι προηγούμενες συμφωνίες.

Ο Ρώσος πρόεδρος είπε ότι δεν είναι κατά να ενταχθεί στην συνθήκη START και η Κίνα, αλλά οι συνομιλίες για την ένταξη της θα πρέπει να προϋποθέτουν και την ένταξη σ αυτήν και άλλων πυρηνικών δυνάμεων, όπως η Γαλλία και η Βρετανία.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

5
σχόλια
 1. avatar ΔΙΟΓΕΝΗΣ Λυτταιος

  Ποια Κινα, βρε παιδια,
  ριξτε μια ματια στον χαρτη, πο\'σον ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΚΥΚΛΩΜΕΝΗ !
  Η δε Γερμανια, ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΜΕΝ ΑΛΛΑ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΗ !
  ..................
  Και,
  \'\'ΠΟΤΕ ΜΗΝ ΥΠΟΤΙΜΑΣ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑΝ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ\'\' !!!

 2. avatar Stateless

  Όσο η Google η Microsoft και η Apple είναι αμερικάνικες τόσο θα είναι και η Αμερική υπερδύναμη.
  Αν την δούνε όλοι αυτοί πραγματικοί πατριώτες και κάνουν ένα αυτόματο update στο λειτουργικό τους σύστημα το οποίο να το αχρηστεύει, τότε γυρνάνε όλο το κόσμο στη δεκαετία του 80.
  Απλά.

  1. avatar Χαχαχαχα

   Ναι, γιατί η Ρωσία και η Κίνα, εξαρτώνται από την Microsoft, την Apple και την Google...😂😂😂

  2. avatar Skataless

   Ωχ το μάτι μου !!!

 3. avatar Αλήθεια είναι αυτό…

  μόνο στην Ελλάδα έχουμε μείνει στη δεκαετία του 90 και θεωρούμε τις ΗΠΑ τη μοναδική υπερδύναμη...

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει