Όπως μετέδωσε το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Ria Novosti, επικαλούμενο δική του πηγή, περισσότεροι από 1.000 μαχητές από τη Συρία εστάλησαν την Παρασκευή (16/10) στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ. Όπως προστίθεται, «ετοιμάζεται και η αποστολή άλλης μιας ομάδας τις επόμενες μέρες».

Νωρίτερα, ο Σύρος πρόεδρος, Μπασάρ Αλ Άσαντ, σε συνέντευξή του στο ρωσικό πρακτορείο είχε δηλώσει ότι η Τουρκία χρησιμοποιεί στην περιοχή τρομοκράτες από τη Συρία για να στηρίξει το Αζερμπαϊτζάν, κάτι που η Άγκυρα απορρίπτει κατηγορηματικά.

Ο επικεφαλής της ρωσικής SVR (Υπηρεσία Εξωτερικής Κατασκοπείας), Σεργκέι Ναρίσκιν, είχε δηλώσει επίσης ότι στην περιοχή του Ναγκόρνο-Καραμπάχ στέλνονται εκατοντάδες ίσως και χιλιάδες μισθοφόροι, που είναι μέλη διεθνών τρομοκρατικών οργανώσεων που πολεμούν στη Μέση Ανατολή.

Ο πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν, Ιλχάμ Αλίεφ, σχολιάζοντας σήμερα (19/10) σε συνέντευξή του στο πρακτορείο TASS τις πληροφορίες για την αποστολή μαχητών από τη Μέση Ανατολή, τη Συρία και τη Λιβύη, δήλωσε ότι η χώρα του έχει τον δικό του μάχιμο στρατό και δεν χρειάζεται να προσελκύσει στη διένεξη κάποιους άλλους από το εξωτερικό

Στο μεταξύ, σύμφωνα με το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο υπουργός Άμυνας του Ναγκόρνο-Καραμπάχ, τόνισε ότι σήμερα καταγράφηκαν άλλες 19 απώλειες στρατιωτών, ανεβάζοντας τις απώλειες στο στράτευμα στους 729 νεκρούς από τότε άρχισαν οι εχθροπραξίες με τις δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν.