Μια ιδιαίτερη ιστορία αποκαλύπτει ένα μοντέλο σε πτήση της Ryanair, όταν το προσωπικό της είπε να φορέσει τη χρησιμοποιημένη μάσκα ενός ξένου και να βγάλει την υφασμάτινη δική της.

Η 26χρονη Bluebell Wooi φορούσε στην πτήση από την Ιταλία στην Αγγλία μια trendy υφασμάτινη μάσκα που της είχε φτιάξει ένας σχεδιαστής μόδας.

Όταν επιβιβάστηκε ωστόσο στο αεροπλάνο, της είπαν να τη βγάλει και να φορέσει στη θέση της μια μάσκα μίας χρήσης.

Δεν είχε μαζί της, οπότε της είπαν να ρωτήσει τους άλλους επιβάτες αν είχαν κάποια διαθέσιμη. Εκείνη έκανε ό,τι τη διέταξαν, η μόνη που βρήκε όμως ήταν από επιβάτη που την είχε φορέσει. Η μάσκα ήταν ξεκάθαρα βρόμικη, καταγγέλλει.

Παρά το γεγονός ότι την έδειξε στο προσωπικό της Ryanair, εκείνοι επέμεναν να τη φορέσει αν ήθελε να πετάξει. Οι υφασμάτινες μάσκες δεν περνούσαν, της είπαν.

Μόνο που το μοντέλο ισχυρίζεται πως όλοι οι συνοδοί του αεροπλάνου φορούσαν επαναχρησιμοποιούμενες υφασμάτινες μάσκες, σαν τη δική της.

«Δεν έχει κανένα νόημα να φοράς μια μάσκα που έχει χρησιμοποιηθεί από έναν ξένο και όχι την επαναχρησιμοποιούμενη δική σου», λέει χαρακτηριστικά.

Η Bluebell ταξίδευε με την 72χρονη γιαγιά της και δεν ήθελε να δημιουργήσει πρόβλημα στο ταξίδι τους.

Εκπρόσωπος της Ryanair δήλωσε πως σύμφωνα με τη νομοθεσία της Ιταλίας από τις 7 Αυγούστου, «η χρήση χειρουργικής μάσκας είναι υποχρεωτική σε όλες τις πτήσεις από και προς την Ιταλία. Οι επιβάτες ενημερώνονται για αυτή την απαίτηση με email και SMS πριν από το ταξίδι τους, καθώς αν δεν συμμορφωθούν μπορεί να καταλήξουν να μην πετάξουν».

Η Ιταλίδα επιμένει πάντως πως η απάντηση της αεροπορικής δεν ξεκαθαρίζει γιατί η δική της μάσκα κρίθηκε ακατάλληλη.