Σαρλ Μισέλ: Να βάλει τέλος η Τουρκία στις μονομερείς ενέργειες

«Οι δύο επόμενες εβδομάδες θα είναι σημαντικές για τη σχέση της ΕΕ με την Άγκυρα»


ΚΟΣΜΟΣ
2:30
02/10/2020
Σαρλ Μισέλ: Να βάλει τέλος η Τουρκία στις μονομερείς ενέργειες
5
loading

Την ευκαιρία να γίνει πολιτικός διάλογος θέλει να δώσει η ΕΕ, τόνισε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στη συνέντευξη Τύπου που παραχωρείται στις Βρυξέλλες μετά την ολοκλήρωση της πρώτης ημέρας της Συνόδου Κορυφής, στην οποία επιτεύχθηκε συμφωνία για τα ζητήματα της Τουρκίας και της Λευκορωσίας, ενώ εκφράστηκε η στήριξη της ΕΕ στην Ελλάδα και στην Κύπρο.

Παράλληλα, όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, ο Σαρλ Μισέλ κάλεσε την Τουρκία να βάλει τέλος στις μονομερείς ενέργειές της και σημείωσε ότι οι δύο επόμενες εβδομάδες θα είναι σημαντικές για τη σχέση της Ευρωπαϊκή Ένωση με την Άγκυρα, ενώ το θέμα θα εξεταστεί εκ νέου στη Σύνοδο Κορυφής του Δεκεμβρίου.

«Είμαστε έτοιμοι να χρησιμοποιήσουμε όλα τα μέσα, σε περίπτωση που υπάρξει ανάγκη» τόνισε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ ερωτηθείς σχετικά με την πιθανή επιβολή κυρώσεων σε βάρος της Τουρκίας.

«Δεν επιβάλλονται κυρώσεις από την ΕΕ στον πρόεδρο Αλεξάντρ Λουκασένκο προσωπικά»

Το όνομα του προέδρου της Λευκορωσίας, του Αλεξάντρ Λουκασένκο, δεν συμπεριλαμβάνεται στον κατάλογο των σαράντα προσώπων στα οποία αποφασίστηκε στη Σύνοδο Κορυφής να επιβληθούν κυρώσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση, τόνισε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα στον Τύπο ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ.

Τα πρόσωπα που αφορούν οι κυρώσεις κατηγορούνται από τις Βρυξέλλες είτε ότι ενέχονται στην καταστολή σε βάρος της λευκορωσικής αντιπολίτευσης, ή ότι ενέχονται στην αλλοίωση του αποτελέσματος των προεδρικών εκλογών στη Λευκορωσία, που διεξήχθησαν την 9η Αυγούστου. «Ο πρόεδρος Λουκασένκο δεν συμπεριλαμβάνεται στον κατάλογο», αλλά αυτό ενδέχεται να αλλάξει, προειδοποίησε ο Μισέλ.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου διευκρίνισε ότι οι ευρωπαϊκές κυρώσεις τίθενται σε ισχύ άμεσα.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

5
σχόλια
 1. avatar Από γκάφα σε γκάφα

  Με το φοβικό Κούλη απέναντι τους η Μέρκελ και το διευθυντήριο των Βρυξελλών χαϊδεύουν την Τουρκία.

 2. avatar Αντονιο

  Έχουμε άντερα σαν Έλληνες πολίτες να αντιδράσουμε σε μια ακόμη αδικία από τους ουνους εμπάργκο τώρα σε οτιδήποτε γερμανικό.

 3. avatar Που

  Είσαι εσύ αλλ6 να τα δώσεις όλα χαμογελώντας μας λείπεις πραγματικά τόσα νησιά έχουμε ας δώσουμε και λίγα μην είμαστε μονοφαγαδες

 4. avatar Δημ. Αμεροληπτος

  Την έκανε πάλι τη ζημιά της η Γερμανία.! Όλο γενικόλογα για τη Τουρκία αλλά που είναι τα μέτρα των κυρώσεων που θα εφαρμοζόταν αυτόματα εάν η Τουρκία επαναλάμβανε τις προκλήσεις ? Για Δεκέμβριο λένε τώρα.! Ζήσε Μαι να φας τριφύλλι και τον Αυνουστο σταφύλι όπως λέμε στην Ελλάδα.!

  1. avatar Nikoss A

   ..Ναι αλλἀ κυρώσεις σε Λευκορωσἰα που εἰναι \"τὀοοοσο\" φλἐγον ζἠτημα, θα μπουν στα σἰγουρα. Τελικἀ μὀνο με ὀπλα και ισχὐ, βρἰσκει κανεἰς το δἰκιο του στους \"πολιτισμἐνους καιροὐς\" που ζοὐμε.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει