Το αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων κορονοϊού της 26ης Σεπτεμβρίου, που ήταν στα 3.833, έσπασε η Ουκρανία, ανακοινώνοντας 4.027 νέα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο, όπως ανακοίνωσε σήμερα το συμβούλιο εθνικής ασφάλειας της χώρας.

Ο ημερήσιος απολογισμός των νέων κρουσμάτων αυξήθηκε ραγδαία τον Σεπτέμβριο πέραν των 3.000, ωθώντας την κυβέρνηση να παρατείνει ως το τέλος του Οκτωβρίου τα μέτρα καραντίνας που είχε λάβει.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε το συμβούλιο εθνικής ασφάλειας της χώρας προσθέτει ότι έως σήμερα 30 Σεπτεμβρίου, συνολικά 208.959 κρούσματα νέου κορονοϊού έχουν καταγραφεί στην Ουκρανία και 4.129 θάνατοι από COVID-19.

1.965 νέα κρούσματα του κορονοϊού στην Τσεχία

Η Τσεχία κατέγραψε χθες, Τρίτη, 1.965 νέα κρούσματα του κορονοϊού, τα οποία παραμένουν κάτω από τα 2.000 για τέταρτη διαδοχική ημέρα, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ επικαλούμενο το υπουργείο Υγείας της χώρας.

Στην Τσεχία καταγράφηκε τον Σεπτέμβριο μία από τις χειρότερες αναζωπυρώσεις της Covid στην Ευρώπη, με αποτέλεσμα η κυβέρνηση να επιβάλει και πάλι κάποια μέτρα, όπως τη χρήση μάσκας, για να επιβραδυνθεί η μετάδοση της νόσου.

TAGS