Αντιμέτωπος με τον νόμο θα βρεθεί όπως όλα δείχνουν ο πρώην ιδιοκτήτης του πρακτορείου μοντέλων Elite, Gerald Marie, καθώς τον βαρύνουν τώρα δύο υποθέσεις βιασμού.

Ο 70χρονος σήμερα Marie, αφεντικό ενός από τα μεγαλύτερα πρακτορεία μοντέλων για 25 ολόκληρα χρόνια, βρίσκεται στη δίνη του κυκλώνα και η εισαγγελία του Παρισιού μελετά ήδη τις καταγγελίες των δύο γυναικών. Και υπάρχει άλλη μία μάλιστα αναφορά για σεξουαλική επίθεση σε μια τρίτη γυναίκα μέσα στο γραφείο του στη γαλλική πρωτεύουσα.

Ο Gerald Marie φέρεται λοιπόν να βίασε δύο μοντέλα, ηλικίας 17 και 20 ετών, στις δεκαετίες του 1980 και του 1990.

Η μία είναι η 51χρονη σήμερα Κάρε Ότις και η δεύτερη η 60χρονη Jill Dodd. Αμφότερες ισχυρίζονται ότι προβαίνουν σήμερα στις καταγγελίες ώστε να ενθαρρύνουν κι άλλες να βγουν και να μιλήσουν, προστατεύοντας έτσι όλα τα νεαρά κορίτσια που δραστηριοποιούνται στον χώρο της μόδας.

Μέσα σε όλα, μια τρίτη γυναίκα, η 51χρονη Ebba Karlsson, ισχυρίζεται ότι ο Marie της επιτέθηκε την ίδια περίοδο.

Ο ίδιος, που είναι πλέον πρόεδρος του Oui Management, αρνείται τις κατηγορίες. Από τα δικαστικά έγγραφα φέρεται και μία δημοσιογράφος του BBC, η Lisa Brinkworth, να έχει δεχτεί επίθεση από τον Marie το 1998, όταν εργαζόταν εκεί παριστάνοντας το μοντέλο, ενώ ήθελε να ξεσκεπάσει τα όσα σκοτεινά γίνονται πίσω από τον κόσμο της λάμψης.

Η εισαγγελία του Παρισιού δεν έχει αποδώσει για την ώρα κατηγορίες. Η Κάρε Ότις ξεκίνησε ως μοντέλο στο πρακτορείο Elite στο Παρίσι στα 17 της. Δήλωσε πως δεν νιώθει άνετα να συζητά τον βιασμό της, δεν θα μείνει όμως άλλο με το στόμα κλειστό για τις «ανυπόφορες πράξεις αντρών σε θέσεις εξουσίας που μοιάζουν να μπορούν να ενεργούν σε καθεστώς ατιμωρησίας».

Νεαρό και απένταρο μοντέλο τότε, η Κάρε Ότις κοιμόταν κάποιες φορές στο δωμάτιο της κόρης του αφεντικού, με τον οποίο έκαναν συχνά ναρκωτικά παρέα, σύμφωνα πάντα με την κατάθεσή της.

Ένα βράδυ όμως η φιλία τους θα μετατρεπόταν σε εφιάλτη. Η Κάρε Ότις είχε αποκαλύψει τον βιασμό στην αυτοβιογραφία της το 2011, δεν είχε κινηθεί ωστόσο νομικά.

Η Dodd κατέθεσε ότι βιάστηκε από τον ισχυρό άντρα του χώρου της μόδας της 1980, ενώ η τρίτη γυναίκα, πρώην μοντέλο από τη Σουηδία, δήλωσε πως η σεξουαλική επίθεση την έπεισε να τα παρατήσει όλα και να επιστρέψει στο σπίτι της…