Η ουκρανική κυβέρνηση κατήγγειλε σήμερα «επίθεση» της Ρωσίας έπειτα από μία σειρά επιθέσεων φιλορώσων ενόπλων σε πόλεις της ανατολικής Ουκρανίας.

Ο πρόεδρος Ολεξάντερ Τουρτσίνοφ συγκάλεσε σήμερα επείγουσα συνεδρίαση του εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας, τη στιγμή που συγκρούσεις έχουν ξεσπάσει, σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών Αρσέν Αβακόφ σε πολλές πόλεις της ανατολικής Ουκρανίας.

Συγκρούσεις διεξάγονται στις πόλεις Κραματόρσκ και Κράνσι Λίμαν, στην επαρχία του Ντονέτσκ, σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών, ο οποίος διευκρινίζει ότι οι επιτιθέμενοι είναι οπλισμένοι με όπλα ρωσικής κατασκευής AK100.

“Μονάδες των υπουργείων Αμυνας και Εσωτερικών επεξεργάζονται επιχειρησιακό σχέδιο απάντησης”, δήλωσε σε μήνυμά του στη σελίδα του στο Facebook ο ουκρανός υπουργός Εσωτερικών.

Η Ρωσία, η οποία έχει προειδοποιήσει την ουκρανική κυβέρνηση να μην προχωρήσει σε αιματηρή κατατολή των ταραχών, τις οποίες, σύμφωνα με την Ουάσινγκτον και το Κίεβο, έχει η ίδια ενορχηστρώσει. Η Μόσχα έχει συγκεντρώσει δύναμη 40.000 στρατιωτών, σύμφωνα με το ΝΑΤΟ, στα ρωσο-ουκρανικά σύνορα, δημιουργώντας ανησυχίες για νέα στρατιωτική επέμβαση στην Ουκρανία.