Η Βρετανία κατέγραψε 4.368 νέα κρούσματα κορονοϊού σήμερα (21/9), σε σύγκριση με 3.899 χθες Κυριακή, έκανε γνωστό η κυβέρνηση.

Τα ημερήσια κρούσματα νέου κορονοϊού αυξήθηκαν ραγδαία τις τελευταίες εβδομάδες, φθάνοντας στα επίπεδα των αρχών Μαΐου, όταν η πανδημία άρχιζε να υποχωρεί στη Βρετανία.

Την ίδια ώρα, ο σύμβουλος του Λευκού Οίκου Λάρι Κούντλοου, απαντώντας σε ερώτημα σχετικά με τις ανησυχίες των χρηματαγορών, είπε σήμερα ότι υπάρχουν ανησυχίες ότι η Βρετανία ενδέχεται να οδηγηθεί εκ νέου σε lockdown λόγω του νέου κορονοϊού.

«Πιστεύω πως υπάρχουν ορισμένες ανησυχίες ότι η Βρετανία ενδέχεται να ξανακλείσει. Προέρχονται από το Λονδίνο, δεν μπορώ να τις εξακριβώσω, δεν είναι δουλειά μου, όμως διαβάζω τα δημοσιεύματα, όπως όλοι, και πιστεύω ότι υπάρχει μεγάλη ανησυχία», επισήμανε ο Κούντλοου μιλώντας σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο.

«Οι ΗΠΑ βρίσκονται σε πολύ καλύτερη θέση, ευτυχώς. Επανακτήσαμε τον έλεγχο του ιού, τόσο στα κρούσματα όσο και στους θανάτους. Όμως, πιστεύω πως ο κόσμος ανησυχεί για τη Βρετανία και ίσως για την υπόλοιπη Ευρώπη».

Εξάλλου, το χρηματιστήριο του Λονδίνου κατέγραψε πτώση σήμερα, που συνδέεται με τους φόβους για τον οικονομικό αντίκτυπο ενός δεύτερου κύματος Covid-19. Ο δείκτης FTSE-100 κατέγραφε πτώση 3,38% λίγα λεπτά μετά το τέλος της συνεδρίασης που έκλεισε στις 5.804,29 μονάδες.

Ουγγαρία: Τα 200.000 μπορούν να φτάσουν τα κρούσματα στο χειρότερο σενάριο

Έως και 200.000 Ούγγροι ενδέχεται να μολυνθούν με κορονοϊό με βάση το χειρότερο σενάριο που επεξεργάζεται η κυβέρνηση, δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Βίκτορ Ορμπαν στο κοινοβούλιο, προσθέτοντας ότι το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης θα είναι σε θέση να αντιμετωπίσει αυτό τον μεγάλο αριθμό ασθενών.

Μετά από μια ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων από τα τέλη Αυγούστου, η Ουγγαρία ανακοίνωσε σήμερα 876 νέες λοιμώξεις εντός 24 ωρών, αυξάνοντας τον συνολικό αριθμό αυτών σε 18.866 με 686 θανάτους. Ο αριθμός των ενεργών κρουσμάτων αυξήθηκε σε 13.779 με βάση τα τελευταία επίσημα στοιχεία.

Ο Ορμπαν, ο οποίος τόνισε ότι ένα δεύτερο κύμα της πανδημίας μπορεί να κορυφωθεί τον Δεκέμβριο ή τον Ιανουάριο, ανέφερε στους βουλευτές ότι στο χειρότερο σενάριο 16.000 Ούγγροι θα χρειαστούν νοσοκομειακή περίθαλψη, με 800 άτομα να χρειαστούν αναπνευστήρες.

«Για να είμαστε σίγουροι, υπολογίζω διπλάσιο αριθμό από αυτόν», είπε.

Η ουγγρική κυβέρνηση δαπάνησε 1,15 δισεκατομμύρια δολάρια σε 16.000 αναπνευστήρες φέτος, αφού ο πρωθυπουργός τόνισε τον Απρίλιο ότι η Ουγγαρία θα χρειαζόταν έως και 8.000 αναπνευστήρες και νοσοκομειακές κλίνες σε μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) κατά την κορύφωση της υγειονομικής κρίσης.

Ολλανδία: Για πρώτη φορά πάνω από 2.000 τα κρούσματα

Ο αριθμός των νέων ημερήσιων κρουσμάτων στην Ολλανδία ξεπέρασε σήμερα για πρώτη φορά το όριο των 2.000 σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσαν οι υγειονομικές αρχές.

Τα κρούσματα κορονοϊού αυξήθηκαν κατά 2.215 φθάνοντας σχεδόν τα 96.000 και καταγράφοντας το πέμπτο υψηλό ρεκόρ μέσα σε επτά ημέρες.

Κύπρος: 3 νέα κρούσματα κορονοϊού

Τρία νέα κρούσματα κορονοϊού από σύνολο 3.036 εργαστηριακών διαγνώσεων ανακοίνωσε το απόγευμα της Δευτέρας (21/09) το υπουργείο Υγείας Κύπρου.

Συνεπώς και με βάση τα μέχρι τώρα δεδομένα, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 1.603.

Επιπρόσθετα, ο ασθενής που νοσηλευόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, όπου νοσηλεύονται συνολικά εννέα άτομα θετικά στον ιό SARS-CoV-2, εκ των οποίων τα δύο στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας.

Ελβετία: 1.095 νέες μολύνσεις, πέντε νέοι θάνατοι

Ο αριθμός των ανθρώπων που βρέθηκαν θετικοί στο διαγνωστικό τεστ για μόλυνση από τον νέο κορονοϊό αυξήθηκε κατά 1.095, σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα η ελβετική υπηρεσία δημόσιας υγείας.

Μέχρι τώρα η ελβετική υπηρεσία έχει καταγράψει 50.378 περιστατικά από 49.283 την περασμένη Παρασκευή. Ο αριθμός των νεκρών αυξήθηκε σε 1.770 από 1.765. Η υπηρεσία σταμάτησε να καταγράφει τον αριθμό των νέων μολύνσεων τα Σαββατοκύριακα.

Η χώρα κατέγραψε το πρώτο επιβεβαιωμένο περιστατικό μόλυνσης από Covid-19 στα τέλη Φεβρουαρίου. Ο μεγαλύτερος αριθμός νέων κρουσμάτων (1.464) καταγράφηκε στις 23 Μαρτίου και μειώθηκε σε μόλις τρία την 1η Ιουνίου.