Καθήκοντα επιτρόπου Οικονομίας θα ασκεί από τις 19 Απριλίου ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν και επίτροπος Μεταφορών Σιμ Κάλας αντικαθιστώντας τον Όλι Ρεν, ο οποίος θα συμμετάσχει στις ευρωεκλογές, όπως ανακοίνωσε σήμερα μια εκπρόσωπος της Επιτροπής.

Σύμφωνα με την Πία Αρενκίλντε, συνολικά εφτά επίτροποι θα συμμετάσχουν στις ευρωεκλογές και αποφασίστηκε ότι από τις 19 Απριλίου έως τις 25 Μαΐου, τα καθήκοντα τους θα εκτελούν άλλοι κοινοτικοί επίτροποι, ήδη μέλη της σημερινής Επιτροπής

Πρόκειται για τον επίτροπο Οικονομίας Όλι Ρεν, την επίτροπο Δικαιοσύνης Βίβιαν Ρέντινγκ, τον επίτροπο Βιομηχανίας Αντόνιο Ταγιάνι, τον επίτροπο Διαθεσμικών σχέσεων Μάρος Σέβκοβιτς, τον επίτροπο Προϋπολογισμού Γιάνους Λεβαντόφσκι και τον επίτροπο για την Πολιτική των καταναλωτών Νέβεν Μίμιτσα.

Από την πλευρά του, ο κ. Κάλας θα είναι το πρόσωπο της Κομισιόν κατά την αναμενόμενη επικύρωση του πρωτογενούς πλεονάσματος απο τη Eurostat στις 23 Απριλίου αλλά και κατά την έναρξη της συζήτησης επί της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους τον Μάιο.