Ομολόγησε πως βίασε την μόλις 3 ετών κορούλα του, αλλά δεν φυλακίστηκε γιατί « δεν θα μπορούσε να αντεπεξέλθει στην ζωή των φυλακών» σύμφωνα με τον δικαστή που εκδίκασε την υπόθεση!

Ο πρωταγωνιστής της θλιβερής αυτής ιστορίας είναι ο 47χρονος Robert Richards IV, κληρονόμος μιας περιουσίας εκατομμυρίων δολαρίων, της οικογένειας των μεγιστάνων της πολυεθνικής «Du Pont».

Η δίκη ξεκίνησε το 2009 και μετά από συνεχείς αναβολές ολοκληρώθηκε μόλις τώρα και μετά από αγωγή που κατέθεσε η πρώην σύζυγος του Richards.

Ο άνδρας αντιμετώπιζε την κατηγορία της σεξουαλικής βίας, με ποινή που μπορεί να φτάσει ακόμα και τα 15 χρόνια κάθειρξης, αλλά η δικαστής τον άφησε ελεύθερο υπό δικαστική επιτήρηση…

Η δικαστής, Jan Jurden, που εκδίκασε την υπόθεση καταδίκασε τον παιδόφιλο σε 8 έτη φυλακή με αναστολή, κάτι που σημαίνει πως δεν θα εκτίσει ούτε μια μέρα στην φυλακή.

Σύμφωνα με τη δικαστή ο Richards δεν θα μπορούσε να επιβιώσει σε ένα περιβάλλον, εκείνο της φυλακής, στο οποίο δεν είναι συνηθισμένος να ζει, ένα περιβάλλον που «δεν του ταιριάζει» όπως δήλωσε…

«Πρόκειται για σπάνιο γεγονός, η φυλακή να ωφελήσει τον καταδικασμένο» ανέφερε ο δικηγόρος του Richards, Brendan J. O’Neill.

Ο O’Neill, είναι μέλος του δικηγορικού γραφείου Richards Layton & Finge, που ανήκει στην οικογένεια Du Pont…