Αντάρτες βομβάρδισαν περιοχές κοντά στη γενέτειρα του προέδρου της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ, στην επαρχία Λαττάκεια, στα βορειοδυτικά της χώρας, ανέφερε σήμερα το Συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

«Από τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας, αντάρτες της Συρίας βομβαρδίζουν την περιοχή μεταξύ της Τζάμπλα και της Καρντάχα», δήλωσε στο Γερμανικό Πρακτορείο ο Ράμι Άμπντελ Ραχμάν, ο επικεφαλής της μη κυβερνητικής οργάνωσης αυτής.

Τις τελευταίες εβδομάδες οι αντάρτες έχουν εντείνει τις προσπάθειές τους κατά του συριακού καθεστώτος στα βορειοδυτικά της χώρας.

Ο Ραχμάν είπε ότι οβίδες έπεσαν επίσης κοντά στο Διεθνές Αεροδρόμιο Μπάσελ αλ Άσαντ, το οποίο έχει πάρει την ονομασία του από τον αδελφό του Σύρου προέδρου, ο οποίος σκοτώθηκε σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα στη Δαμασκό το 1994.

Από τις 21 Μαρτίου περίπου 194 στρατιώτες του συριακού καθεστώτος σκοτώθηκαν στη Λαττάκεια, συμπεριλαμβανομένου του εξαδέλφου του προέδρου, Χιλάλ αλ Άσαντ, ενώ τουλάχιστον 500 ακόμα τραυματίστηκαν, αναφέρει το Παρατηρητήριο. Επίσης, αναφέρεται ότι τουλάχιστον 123 αντάρτες σκοτώθηκαν, κυρίως μέλη της οργάνωσης Μέτωπο της αλ Νούσρα, η οποία συνδέεται με την αλ Κάιντα.