Η περίπλοκη ερωτική ζωή του Στίβεν Χόκινγκ: «Ήμουν σκλάβα του για 20 χρόνια»

Το βιβλίο που αποκαλύπτει άγνωστες πτυχές από τους δύο γάμους του αστροφυσικού


ΚΟΣΜΟΣ
20:02
07/09/2020
Η περίπλοκη ερωτική ζωή του Στίβεν Χόκινγκ: «Ήμουν σκλάβα του για 20 χρόνια»
14
loading

Περίπλοκη φέρεται να ήταν η ερωτική ζωή του σπουδαίου φυσικού και κοσμολόγου Στίβεν Χόκινγκ. Βιβλίο αποκαλύπτει άγνωστες πτυχές από τους δύο γάμους του.

Η Daily Mail έχει αποσπάσματα από το βιβλίο «Stephen Hawking: A Memoir of Friendship and Physics» του στενού φίλου του Στίβεν Χόκινγκ, Leonard Mlodinow, παρουσιάζοντας αποσπάσματα από τους δύο γάμους του επιστήμονα που έφυγε από τη ζωή τον Μάρτιο του 2018.

Στο βιβλίο αναφέρεται πως η δεύτερη σύζυγος του Χόκινγκ, Ιλέιν (1995-2006), είχε πει εξοργισμένη μπροστά σε φίλους του ότι είναι «σκλάβα του για 20 χρόνια».

Η Ιλέιν ένιωθε πως ήταν ένα τίποτα, καθώς ο σύζυγός της ήθελε να ήταν το κέντρο της προσοχής, ενώ παραδέχθηκε ότι κατά καιρούς τον μισούσε.

Μάλιστα ο συγγραφέας του βιβλίου αναφέρθηκε σε φημολογούμενους τραυματισμούς του Χόκινγκ στο μάτι και στα χείλη, όμως η βρετανική αστυνομία δεν βρήκε στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι κακομεταχειρίστηκε από την Ιλέιν.

Το βιβλίο αποκαλύπτει επίσης νέες λεπτομέρειες σχετικά με την περίπλοκη ερωτική ζωή του Χόκινγκ, η οποία σε ένα σημείο περιελάμβανε τέσσερις παντρεμένους ανθρώπους  και προσπαθούσαν να ενεργήσουν σαν να ήταν μια τεράστια οικογένεια.

«Εντελώς παθητικός σεξουαλικός σύντροφος»

Ο Mlodinow γράφει στο βιβλίου του ότι ο Χόκινγκ με την πρώτη του σύζυγο, Τζέιν Ουάιλντ, ήταν πάντα «εντελώς παθητικός σεξουαλικός σύντροφος», λόγω της κατάστασης της υγείας του.

Ο Χόκινγκ έπασχε από Αμυοτροφική Πλευρική Σκλήρυνση και για την περισσότερη ζωή του βρισκόταν ακινητοποιημένος σε μία μηχανοκίνητη αναπηρική καρέκλα, ενώ από το 1985 μιλούσε μέσω της φωνής ενός υπολογιστή.

Η Τζέιν -σύμφωνα με το βιβλίο- πίστευε ότι «η σεξουαλική δραστηριότητα θα τον σκότωνε» βλέποντας ένα σώμα που έμοιαζε σαν «θύματος ολοκαυτώματος».

Ο Χόκινγκς με την Τζέιν παντρεύτηκαν το 1965 και έμειναν μαζί έως το 1985, όταν και ο αστροφυσικός χρειάστηκε τραχειοτομή κάτι που σήμαινε ότι θα έπρεπε να λαμβάνει φροντίδα επί 24ώρου.

Ο έρωτας με την παντρεμένη νοσοκόμα

Η κατάσταση της υγείας του Χόκινγκ είχε επιδεινωθεί οπότε και θα έπρεπε να έχει νοσοκόμα. Αυτή ήταν η Ιλέιν (σ.σ. μετέπειτα σύζυγός του).

Ο Χόκινγκ δεν είχε χωρίσει ακόμη με την Τζέιν, αλλά και η Ιλέιν ήταν παντρεμένη. Αυτό δεν τον εμπόδισε να προχωρήσει τη σχέση του με τη νοσοκόμα αποδεχόμενος πως η νέα του σύντροφος θα συνέχιζε να είναι παντρεμένη με έναν μηχανικό ο οποίος ήταν και θαυμαστής του Χόκινγκ.

Η Ιλέιν ταξίδευε με τον Χόκινγκ στις ομιλίες του στο εξωτερικό και το βιβλίο αναφέρει πως «αγάπησε τη δύναμή του. Θα του μιλούσε και θα τον άκουγε υπομονετικά, εκτιμώντας τον χρόνο και την ενέργεια που δαπανούσε για να επικοινωνήσει μαζί της και άρχισε να εμπιστεύεται τον εαυτό του».

Νέα σχέση όμως δημιούργησε και η Τζέιν, αποκαλύπτοντάς το στον Χόκινγκ. Εκείνης της έδωσε την ευχή του με τον συγγραφέα του βιβλίου να αναφέρει: «Η ιδέα ήταν ότι η υπόθεση θα κρατιόταν "ιδιωτική και διακριτική" και η οικογένεια θα διευρυνόταν για να τους συμπεριλάβει όλους».

Η Ιλέιν είπε στον Mlodinow: «Βοήθησα τον Στίβεν αλλά και με βοήθησε. Ήρθα από μια δυσλειτουργική οικογένεια. Οι γονείς μου δεν μας φρόντιζαν πολύ. Τον αγάπησα, αλλά δεν ήμασταν ερωτευμένοι».

Η έρευνα της αστυνομίας για κακοποίηση του Χόκινγκ

Το 2000, η ​​αστυνομία στο Ηνωμένο Βασίλειο ξεκίνησε έρευνα μετά από ισχυρισμούς ότι η Ιλέιν χτύπησε τον καρπό του Χόκινγκ στην αναπηρική καρέκλα του.

Υποτίθεται ότι αρνήθηκε να τον αφήσει να χρησιμοποιήσει το μπουκάλι για τα ούρα, έτσι ώστε να βρέξει τον εαυτό του.

Επίσης φέρεται να τον άφησε να γλιστρήσει κάτω από το νερό ενώ βρισκόταν στο μπάνιο, αφήνοντας νερό να εισέλθει στην περιοχή της τραχειοτομίας στο λαιμό του.

Άλλες υποτιθέμενες κακοποιήσεις ήταν να τον αφήσει μόνο του στην αυλή την πιο καυτή ημέρα του χρόνου.

Όλοι οι ισχυρισμοί απορρίφθηκαν Χόκινγκ και η αστυνομία ολοκλήρωσε την έρευνά τους το 2004 χωρίς κατηγορία.

Ο Mlodinow γράφει: «Ό, τι συνέβη ή δεν συνέβη, ένα πράγμα που όλοι συμφώνησαν ήταν ότι η Ιλέιν και ο Στίβεν είχαν πάντα μια θυελλώδη σχέση».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

14
σχόλια
 1. avatar Ο Ιησούς Χριστός ήρθε να σώσει αμαρτωλούς &όχι να τους καταδικάσει.Αν αισθάνεσαι ότι είσαι αμαρτωλός έλα σήμερα στον Χριστό&Αυτός θα σε συγχωρέσει&θα σου δώσει αιώνια ζωή.Δες 3w.erotiseisapantiseis.gr Μελέτα την Καινή Διαθήκη.

  Η Αγία Γραφή, που λέει πάντα την αλήθεια, επειδή είναι ο Λόγος του Θεού για τους ανθρώπους, μας λέει πως ο άνθρωπος κληρονομεί την αμαρτωλή φύση από τους γονείς του ακόμα από την γέννηση του.+καθώς μεγαλώνει ο άνθρωπος η αμαρτία που υπάρχει μέσα του θέλει να εκφραστεί. Έτσι άλλος πέφτει στην πορνεία ( σχέσεις με γυναίκα χωρίς να είναι παντρεμένος) +άλλος στην ομοφυλοφιλία. Άλλος πέφτει στην κλεψιά και άλλος στην ψευτιά. Άλλος πέφτει στην βλαστήμια και άλλος στην αθυροστομία. Άλλος πέφτει στα τυχερά παιχνίδια και στον τζόγο. Άλλος πέφτει θύμα του αλκοόλ, του τσιγάρου ή των ναρκωτικών και άλλος γίνεται ντηλερ ναρκωτικών και άλλων παράνομων ουσιών για να εμπορευθεί τον θάνατο σε εξαρτημένα άτομα προκειμένου να πλουτίσει. Άλλος γίνεται προαγωγός και άλλος πελάτης σε κοπέλες που αναγκάζονται να εκπορνευθούν. Άλλος παράγει πορνό και άλλος το καταναλώνει γινόμενος θύμα της πορνογραφίας. Και η λίστα συνεχίζεται. Η αμαρτία εξουσιάζει όλους τους ανθρώπους. Φτωχούς και πλούσιους. Μορφωμένος και αμόρφωτους. Διάσημους αλλά και άσημους. Ανθρώπους που βρίσκονται σε αξιώματα+ανθρώπους που είναι απλοί εργάτες. Ο διάβολος έχει δέσει για τα καλά τους ανθρώπους με τα ψέματα, τα πάθη και την αμαρτία που είναι γλυκιά όταν την κάνει κάποιος η αλήθεια είναι ότι ο άνθρωπος δεν μπορεί να ελευθερωθεί από την δύναμη της αμαρτίας που τον καταδυναστεύει+ τον ξεφτιλίζει σαν άνθρωπο. Μόνο ο Ιησούς Χριστός μπορεί να ελευθερώσει τον άνθρωπο. Δεν το κάνει όμως με το ζόρι.Μονο αν το ζητήσει ο ίδιος ο άνθρωπος

  1. avatar asdua;lsdj

   Καθυστέρας είσαι
   Που ήταν ο θεός σου όταν καίγονταν τα παιδάκια στο Μάτι;
   τράβα στη σπηλιά σου

   1. avatar Ο Ιησούς Χριστός ήρθε να σώσει αμαρτωλούς &όχι να τους καταδικάσει.Αν αισθάνεσαι ότι είσαι αμαρτωλός έλα σήμερα στον Χριστό&Αυτός θα σε συγχωρέσει&θα σου δώσει αιώνια ζωή.Δες 3w.erotiseisapantiseis.gr Μελέτα την Καινή Διαθήκη.

    (1/3 Β) Σε ευχαριστώ που ρωτάς, γιατί έτσι μου δίνεις την ευκαιρία να απαντήσω σε ένα ερώτημα που απασχολεί πολλούς. Δηλαδή «αν υπάρχει Θεός γιατί επιτρέπει να γίνεται τόσο κακό στον κόσμο;» Επίσης θα σε ενθάρρυνα να συνεχίσεις να ψάχνεις για απαντήσεις στα ερωτήματα σου γιατί απαντήσεις υπάρχουν αρκεί να διαβάσεις έστω μια φορά την Καινή Διαθήκη από την αρχή μέχρι το τέλος με τα ίδια σου τα μάτια. Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που έχουν απορίες και επειδή δεν ψάχνουν για απαντήσεις νομίζουν ότι δεν υπάρχει ο Θεός (της Αγίας Γραφής) και έτσι πέφτουν με τα μούτρα σε κάθε είδους αμαρτία αφού θεωρούν ότι αν δεν υπάρχει Θεός δεν είναι κακό να κάνεις ότι αμαρτία μπορείς σε αυτή την ζωή αφού όταν πεθαίνει κάποιος όλα χάνονται.
    Ο Ιησούς Χριστός είπε κάποτε όταν είχε γίνει ένα γεγονός και πολλοί άνθρωποι χάσανε την ζωή τους άδικα [1 ΚΑΤΑ τον καιρό εκείνο ήρθαν μερικοί αναγγέλλοντας σ\' αυτόν για τους Γαλιλαίους, το αίμα των οποίων ο Πιλάτος ανέμιξε με τις θυσίες τους.
    2 Και ο Ιησούς, απαντώντας, είπε σ\' αυτούς: Νομίζετε ότι αυτοί οι Γαλιλαίοι ήσαν αμαρτωλοί περισσότερο από όλους τούς Γαλιλαίους, επειδή έπαθαν τέτοια πράγματα; 3 Όχι, σας λέω· αλλά, αν δεν μετανοείτε, όλοι παρόμοια θα απολεστείτε. 4 Ή, εκείνοι οι 18, επάνω στους οποίους έπεσε ο πύργος στον Σιλωάμ, και τους θανάτωσε, νομίζετε ότι αυτοί ήσαν περισσότερο αμαρτωλοί από όλους τούς ανθρώπους, που κατοικούν στην Ιερουσαλήμ; 5 Όχι, σας λέω· αλλά, αν δεν μετανοείτε, όλοι παρόμοια θα απολεστείτε.] Λουκάς Ευαγγέλιο 13:1-5.

   2. avatar Ο Ιησούς Χριστός ήρθε να σώσει αμαρτωλούς &όχι να τους καταδικάσει.Αν αισθάνεσαι ότι είσαι αμαρτωλός έλα σήμερα στον Χριστό&Αυτός θα σε συγχωρέσει&θα σου δώσει αιώνια ζωή.Δες 3w.erotiseisapantiseis.gr Μελέτα την Καινή Διαθήκη.

    (2/3 Β) Πράγμα που σημαίνει ότι σε αυτή την ζωή , επειδή ο Θεός έχει δώσει μια ελευθερία στον άνθρωπο θα γίνονταικαι εγκλήματα αλλά και ατυχήματα. Γι αυτό όμως δεν φταίει ο Θεός. Ο Ιησούς Χριστός όμως υποσχέθηκε ότι μια ημέρα θα ξανάρθει στην Γη και οι νεκροί θα αναστηθούν για να κριθούν με αλήθεια και δικαιοσύνη. Τότε ο κάθε άνθρωπος θα λάβει αυτό που του αξίζει και μάλιστα στην αιωνιότητα.
    Τέλος η Καινή Διαθήκη μας αναφέρει ακόμα μια ενδιαφέρουσα ιστορία για το πώς σώζεται ο άνθρωπος [39 Ένας, μάλιστα, από τους κακούργους που κρεμάστηκαν, τον βλασφημούσε, λέγοντας: Αν εσύ είσαι ο Χριστός, σώσε τον εαυτό σου κι εμάς.
    40 Αποκρινόμενος, όμως, ο άλλος τον επέπληττε, λέγοντας: Ούτε τον Θεό δεν φοβάσαι εσύ, που είσαι μέσα στην ίδια καταδίκη; 41 Κι εμείς μεν δίκαια· επειδή, απολαμβάνουμε άξια των όσων πράξαμε· αυτός, όμως, δεν έπραξε τίποτε το άτοπο. 42 Και έλεγε στον Ιησού: Κύριε, θυμήσου με, όταν έρθεις στη βασιλεία σου.
    43 Και ο Ιησούς είπε σ\' αυτόν: Σε διαβεβαιώνω, σήμερα θα είσαι μαζί μου στον παράδεισο.] Λουκάς Ευαγγέλιο 23:39-43. Πράγμα που σημαίνει ότι σε αυτήν την ζωή κάποιοι κοροίδευουν μέχρι το τέλος της ζωής τους αλλά κάποιοι προλαβαίνουν να μετανοήσουν και να σωθούν. Γι αυτό και ο Θεός μακροθυμεί για να μετανοήσουν και να σωθούν όσο τον δυνατόν περισσότεροι άνθρωποι.

   3. avatar Ο Ιησούς Χριστός ήρθε να σώσει αμαρτωλούς &όχι να τους καταδικάσει.Αν αισθάνεσαι ότι είσαι αμαρτωλός έλα σήμερα στον Χριστό&Αυτός θα σε συγχωρέσει&θα σου δώσει αιώνια ζωή.Δες 3w.erotiseisapantiseis.gr Μελέτα την Καινή Διαθήκη.

    (3/3 Β) Πρόσεξε ότι ο ληστής δεν σώθηκε γιατί ήταν καλός άνθρωπος και δεν αμάρτησε ποτέ στην ζωή του. Η Αγία Γραφή λέει πως [23 δεδομένου ότι, όλοι αμάρτησαν, και στερούνται τη δόξα τού Θεού· 24 ανακηρύσσονται, όμως, δίκαιοι, δωρεάν, με τη χάρη του, διαμέσου τής απολύτρωσης που έγινε με τον Ιησού Χριστό· 25 τον οποίο ο Θεός προκαθόρισε ως μέσον εξιλέωσης διαμέσου τής πίστης, με βάση το αίμα του, προς φανέρωση της δικαιοσύνης του, για την άφεση των αμαρτημάτων, που έγιναν στο παρελθόν, μέσα στη μακροθυμία τού Θεού· 26 προς φανέρωση της δικαιοσύνης του στον παρόντα καιρό, για να είναι αυτός δίκαιος, και να ανακηρύσσει δίκαιον εκείνον που πιστεύει στον Ιησού.] Προς Ρωμαίους επιστολή 3:23-26. Η Καινή Διαθήκη λέει ότι όλοι οι άνθρωποι είμαστε αμαρτωλοί. Η διαφορά είναι ότι ο ένας ληστής έφυγε από αυτή την ζωή σαν ένας αμετανόητος αμαρτωλός και ο δεύτερος ληστής σαν ένας μετανοημένος αμαρτωλός και έτσι είχε την ευκαιρία να είναι ο πρώτος άνθρωπος που πήγε στον παράδεισο που έχει υποσχεθεί ο Ιησούς Χριστός. Το ερώτημα που καλείσαι να απαντήσεις στον ευατό σου πρώτα και έπειτα σε όλους εμάς είναι : Εσύ με ποιον από τους δύο ληστές θέλεις να μοιάσεις; Τον πρώτο ή τον δεύτερο; Που θέλεις να περάσεις την αιωνιότητα σου; Να είσαι εκεί που θα είναι ο πρώτος ληστής ή εκεί που θα είναι ο δεύτερος;

 2. avatar Ellraiser

  Αδιαφορο.
  Ενα ξεχωριστο μυαλο που αφησε κατι στην ανθρωποτητα και το ονομα του μπηκε μονιμα στην ιστορια.
  Ενω εμεις οι κοινοι θνητοι ασχολουμαστε με κουτσομπολιο που η ευφυα μας φτανει μεχρι το πολυ στην κρεβατοκαμαρα ενος παραπληγικου και το ονομα μας να το θυμουνται αντε το πολυ τα παιδια μας και θα χαθει για παντα στην ανωνυμη αιωνιοτητα.
  Οσο και να προσπαθησουμε η αξια αυτου του ονοματος δεν μειωνεται.

 3. avatar Νινο

  Ολα για την δημοσιοτητα (και τα φραγκα)

  Αν δεν γουσταρε γιατι δεν εφευγε οεο?

 4. avatar Μοριάς:

  Είδες που μπορεί να είσαι διάνοια,αλλά συναισθηματικά νάνος.Χρειάζεται ισορροπία των πλευρών του εαυτού.

  1. avatar Dragathor

   Μεχρι εκει φτανει το μυαλο σου. Τι να κανεις και εσυ...

  2. avatar Φούσκας1

   Μεγάλη κουβέντα: Τι προτιμάς να είσαι τοπ σε ένα τομέα και μηδενικό στους υπόλοιπους ή παντού μέτρια?

 5. avatar Αναντικατάστατος

  Ο άλλος στο αναπηρικό καροτσάκι μια ολόκληρη ζωή και την είχε τη γυναίκα σκλάβα 20 χρόνια και εμείς ένα ποτήρι νερό ζητάμε κύριε Πρόεδρε και κινδυνεύουμε με ατύχημα από τον 5ο.
  Ενα σκασμό βιβλία έγραψε ο συγχωρεμένος, αυτό το μυστικό το πήρε μαζί του.

 6. avatar Νίκος 63298

  Γεια σου ρε Stephen μερακλή

 7. avatar Fake news

  Φτάνει πια..! Μόλις φύγει κάποιος από την ζωή πέφτουν να τον φάνε. Βγείτε να τα πείτε όταν είναι σε θέση να υπερασπιστούν τον εαυτό τους. Τώρα τα ακούμε όλα βερεσέ, μόνο για να πουλήσετε τις ιστορίες σας ενδιαφέρει. Ουστ.

  1. avatar Εσένα τι σε κοφτει;

   Πάντως μια ματιά να ριξει κανείς στις φωτογραφίες φτάνει και περισσεύει...

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει