Το κλειστό κύκλωμα ασφαλείας σε νοσοκομείο της Μασαχουσέτης των ΗΠΑ έπιασε την τραγική στιγμή που τα ορμητικά νερά της πλημμύρας εισβάλουν στο εσωτερικό του.

Το Norwood Hospital στα νοτιοανατολικά της πολιτείας μετατρέπεται σε μερικά δευτερόλεπτα σε κανονική λίμνη.

Το περιστατικό σημειώθηκε στις 28 Νοεμβρίου, όταν η περιοχή χτυπήθηκε από σφοδρότατη καταιγίδα. «Πρωτόγνωρη» τη χαρακτήρισε ο εκπρόσωπος Τύπου του νοσοκομείου.

Το νερό μπήκε στο κτίριο από κάθε πλευρά, προκαλώντας βλάβες στην ηλεκτροδότηση και αναγκάζοντας νοσηλευτικό προσωπικό και ασθενείς να τρέξουν για τη ζωή τους.

Περισσότεροι από 100 νοσηλευόμενοι εγκατέλειψαν άρον-άρον το κτίριο και πλέον η καταστροφή έχει και εικόνα, καθώς το βίντεο κυκλοφόρησε μόλις.

Με σκηνή από ταινία καταστροφής παρομοίασαν οι υπάλληλοι τα όσα έζησαν στα τέλη Ιουνίου. Η καταστροφή ήταν τέτοια που το νοσοκομείο παραμένει κλειστό εδώ και 2 μήνες.

Το νερό μπήκε στο υπόγειο, εκεί βρισκόταν όμως και η μονάδα εντατικής θεραπείας. Κι έτσι έπρεπε να στηθεί κανονική επιχείρηση για να μεταφερθούν αυτοί οι ασθενείς.

Κανείς δεν τραυματίστηκε πάντως από τη μανία της φύσης…

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.