Ένας από τους τομείς που έχει «γονατίσει» η πανδημία είναι αυτός του αγοραίου έρωτα. Τα μέτρα που έλαβαν πολλές κυβερνήσεις χωρών για την αποτροπή εξάπλωσης του κορονοϊού, έβαλαν δύσκολα σε ιερόδουλες και ιδιοκτήτες οίκων ανοχής, καθώς η δουλειά έπεσε δραματικά.

Αυτό αντανακλάται και από την είδηση για «λουκέτο» στο Pascha της Κολωνίας, ενός από τους μεγαλύτερους οίκους ανοχής στην Ευρώπη, που πλέον δεν μπορούσε να αντέξει τις επιπτώσεις που δημιούργησε ο ιός, με τη διοίκησή του να… στενάζει, στην προσπάθεια να κρατήσει «όρθια» την επιχείρηση.

Έπειτα από πέντε μήνες απαγόρευσης της πορνείας στη Βεστφαλία-Βόρεια Ρηνανία, το Pascha χρεοκόπησε, κάτι που σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη του, θα οδηγήσει σε πολλές εργαζόμενες του χώρου να βγάζουν το ψωμί τους με μη νόμιμο τρόπο.

Η 9.000 τετραγωνικών μέτρων επιχείρηση αναγκάστηκε να βαρέσει διάλυση, κάτι που έκανε με επίσημη τρόπο στην αρμόδια υπηρεσία της Κολωνίας. Όπως αναφέρει η Welt, τα έξοδα του 11όροφου κτιρίου, όπως το ενοίκιο, ήταν πολύ δύσκολο να καλυφθούν, δεδομένου ότι τα έσοδα δεν ήταν αντίστοιχα, ελέω των περιορισμών.

Ο διευθυντής του Pascha, Άρμιν Λόμπσαϊντ (Armin Lobscheid), τόνισε στην εφημερίδα της Κολωνίας Express ότι «πηγαίνουμε με περιορισμούς κάθε 14 ημέρες. Δεν μπορούμε με αυτόν τον τρόπο να κάνουμε τον προγραμματισμό μας. Χάσαμε την απόλαυση για μια δουλειά που στηρίζεται στην απόλαυση».

Και πρόσθεσε: «Θα μπορούσαμε να είχαμε σώσει τη χρεοκοπία με τη βοήθεια των τραπεζών, εάν είχαμε λάβει τη δέσμευση πως θα ξεκινούσαμε ξανά τη δραστηριότητά μας τον επόμενο χρόνο. Όμως, τελειώσαμε».