Όσο πλησιάζει η ημερομηνία για τη διεξαγωγή των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ και όσο ο κορονοϊός αποτελεί πεδίο πολιτικής εκμετάλλευσης τόσο αυξάνεται η πολιτική ένταση.

Χαρακτηριστικό είναι το σκηνικό των τελευταίων ωρών, με τους Ρεπουμπλικάνους να κατηγορούν για υποκρισία την Νάνσι Πελόζι, πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων, μετά τη δημοσιοποίηση βίντεο με την επίσκεψή της σε κομμωτήριο στο Σαν Φρανσίσκο, αποδίδοντας της μη τήρηση των κανονισμών για την πρόληψη εξάπλωσης της πανδημίας COVID-19 που εφαρμόζονται στην πόλη.

Ωστόσο, η ίδια υποστηρίζει ότι είχε ενημερωθεί από το κομμωτήριο ότι το ραντεβού της επιτρέπονταν. Αναφερόμενη συνοπτικά στο ζήτημα που προέκυψε, μιλώντας στους δημοσιογράφους στο Σαν Φρανσίσκο, υποστήριξε: «Αναλαμβάνω την ευθύνη ότι έπεσα στην παγίδα».

Υπό την εφαρμογή αυστηρών κανόνων κατά της πανδημίας, τα κομμωτήρια στο Σαν Φρανσίσκο δεν επιτρεπόταν να δέχονται πελάτες τη Δευτέρα, όταν η Πελόζι είχε το ραντεβού της, παρά το γεγονός ότι τα κομμωτήρια σε άλλες περιοχές της ίδιας πολιτείας, αλλά και στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, λειτουργούν ήδη κανονικά.

Όπως μεταφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, τόσο ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, όσο και άλλοι Ρεπουμπλικάνοι, άσκησαν κριτική στην Πελόζι για το ραντεβού της, μετά τη μετάδοση ενός σύντομου βίντεο που πρώτο μετέδωσε το κανάλι Fox News, ενώ την κατηγόρησαν για υποκρισία.