Η προγραμματισμένη αρχικά για σήμερα, τριμερής συνάντηση εργοδοτών, συνδικάτων και κυβέρνησης στην Κροατία, με αντικείμενο τις τροποποιήσεις τις εργατικής νομοθεσίας, αναβλήθηκε για την επόμενη Τετάρτη 1 Απριλίου.

Ο Κροάτης υπουργός Εργασίας και Συνταξιοδοτικού Συστήματος, Μιράντο Μρσιτς, έπειτα από τον προηγούμενο γύρο τριμερών διαπραγματεύσεων, που διεξήχθησαν στις 18 Μαρτίου, είχε ξεχωριστές συνομιλίες τόσο με την πλευρά των εργοδοτών όσο και με τα συνδικάτα.

Υπενθυμίζεται ότι η τριμερής συνάντηση της 18ης Μαρτίου απέβη άκαρπη, καθώς οι επικεφαλής των συνδικαλιστικών οργανώσεων κατηγόρησαν την κροατική Ένωση Εργοδοτών, HUP, ότι αρνείται να συμβιβαστεί με προτεινόμενες από την κυβέρνηση ρυθμίσεις του νόμου περί εργατικών σχέσεων, οι οποίες έχουν περάσει από τη διαδικασία της πρώτης ανάγνωσης στο κροατικό κοινοβούλιο.

Τα βασικά θέματα υπό διαπραγμάτευση αφορούν στο ωράριο εργασίας, την απασχόληση μέσω γραφείων εργασίας και τη λήξη των συμβάσεων εργασίας, καθώς και άλλα ζητήματα που οι τρεις πλευρές θεωρούν ότι χρήζουν αλλαγών.

Όλες οι συναντήσεις μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί κεκλεισμένων των θυρών, ενώ δεν έγιναν γνωστοί οι λόγοι αναβολής της προγραμματισμένης για σήμερα συνάντησης μέχρι την επόμενη εβδομάδα.