Ο 31χρονος Βρετανός, Ye Ming Yuen, δέθηκε με σχοινιά σε μια ξύλινη κατασκευή για να μαστιγωθεί αγρίως.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Βρετανίας καταδίκασε μεν την απάνθρωπη πρακτική, η Σιγκαπούρη προχώρησε όμως κανονικά στη σωματική τιμωρία παρά τις εκκλήσεις των Βρετανών για επιείκεια.

Ο νεαρός Λονδρέζος, που φοιτούσε κάποτε σε πανάκριβο ιδιωτικό σχολείο της άρχουσας τάξης, τιμωρήθηκε με αυτόν τον τρόπο για τα εγκλήματά του.

Η σωματική κακοποίηση έλαβε χώρα προσφάτως, μία ακριβώς βδομάδα αφότου έχασε την τελευταία έφεσή του στην πρωτόδικη καταδικαστική ετυμηγορία.

Το Foreign Office έσπευσε να καταδικάσει την απόφαση να μαστιγωθεί ο νεαρός με το μακρύ καλάμι που χρησιμοποιείται στις φυλακές της Σιγκαπούρης. Ο Yuen καταδικάστηκε σε κάθειρξη 20 ετών και υποβλήθηκε στο ανατριχιαστικό μαστίγωμα μόλις χθες.

«Ο Ming ξέρει πως ό,τι έκανε ήταν λάθος και του αξίζει να τιμωρηθεί. Ξέρουμε πως είναι διαφορετική χώρα με διαφορετικούς νόμους και πρέπει να σέβεσαι αυτούς τους νόμους. Αλλά δεν είναι τα 20 χρόνια στη φυλακή αρκετά;», δήλωσε η αδερφή του, Elysia Yuen.

Ο Yuen συνελήφθη για κατοχή ναρκωτικών τον Αύγουστο του 2016 και με την υπόθεσή του έχει ασχοληθεί πολύ η βρετανική πρεσβεία της Σιγκαπούρης. Πηγές από την οποία καταδίκασαν ξανά τη σωματική τιμωρία που υπέστη, λέγοντας πως παραβιάζει ξεκάθαρα τη σύμβαση του ΟΗΕ κατά των βασανιστηρίων.