Απέρριψε το διοικητικό δικαστήριο της Ρώμης αίτημα των ιδιοκτητών κλαμπ και ντίσκο για άμεση επαναλειτουργία των επιχειρήσεών τους.

Η κυβέρνηση Κόντε, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, αποφάσισε από την περασμένη Δευτέρα το κλείσιμο των εμπορικών αυτών δραστηριοτήτων λόγω αυξημένου κινδύνου μετάδοσης του κορονοϊού.

Οι δικαστές της ιταλικής πρωτεύουσας, κάνοντας γνωστή την ετυμηγορία τους, τόνισαν ότι στη φάση αυτή προέχει η προστασία της δημόσιας υγείας, δεδομένου ότι η πανδημία της covid-19, δεν έχει ακόμη υποχωρήσει.

Παράλληλα ο Ιταλός υπουργός Περιφερειακών Θεμάτων Φραντσέσκο Μπότσια έκανε γνωστό ότι τα σχολεία της χώρας θα ξανανοίξουν στις 14 Σεπτεμβρίου, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ.

O Μπότσια πρόσθεσε ότι η επαναλειτουργία των ιταλικών σχολείων θα γίνει υπό συνθήκες πλήρους ασφάλειας. Σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, οι λεπτομέρειες θα εξαρτηθούν από την πορεία των νέων κρουσμάτων.

Πολλοί αναλυτές θεωρούν ότι, αν ο ιός συνεχίσει να διαδίδεται σε υψηλούς ρυθμούς, είναι πολύ πιθανό ότι, εκτός από το πλύσιμο των χεριών και την τήρηση απόστασης ασφαλείας, θα πρέπει να υιοθετηθούν και επιπλέον μέτρα πρόληψης στις σχολικές αίθουσες.

Στα μέσα Οκτωβρίου το σχέδιο για την ανάκαμψη της ιταλικής οικονομίας από το πλήγμα του κορονοϊού

Η Ιταλία θα παρουσιάσει στα μέσα Οκτωβρίου στις Βρυξέλλες τις προτάσεις της στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού σχεδίου ανάκαμψης που αποφασίσθηκε κατά την ιστορική σύνοδο κορυφής του Ιουλίου για να αντιμετωπισθεί η κρίση που προκλήθηκε από την Covid-19, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε.

«Έχουμε την πρόθεση να καταθέσουμε το σχέδιό μας στην Ευρώπη στα μέσα Οκτωβρίου», δήλωσε ο Κόντε σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα από την ιταλική εφημερίδα Il Fatto quotidiano.

«Εργαζόμαστε να επιλέξουμε προγράμματα που να ανταποκρίνονται άμεσα στη λογική των ευρωπαϊκών χρηματοδοτήσεων, που περιλαμβάνουν επενδύσεις και διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις ώστε να καταστεί η χώρα πιο ανταγωνιστική και σταθερή», εξήγησε.

«Θα δώσουμε πολλή προσοχή στις υλικές και άυλες υποδομές και θέλουμε να επενδύσουμε στα σχολεία, τα πανεπιστήμια και την έρευνα. Θα επωφεληθούμε επίσης για να βελτιώσουμε την αποτελεσματικότητα της διοίκησης και του δικαστικού συστήματος», διευκρίνισε.

Οι Ευρωπαίοι ηγέτες συνήψαν στις 21 Ιουλίου μια ιστορική συμφωνία για ένα σχέδιο ανάκαμψης μετά τον κορονοϊό ύψους 750 δισ. ευρώ, που βασίζεται για πρώτη φορά σε κοινό χρέος.

Οι χώρες που θα ωφεληθούν από το εν λόγω σχέδιο, από το οποίο η Ιταλία αναμένεται να λάβει 209 δισ. ευρώ, οφείλουν να παρουσιάσουν στις Βρυξέλλες τα εθνικά σχέδιά τους για την ανάκαμψη, που οφείλουν να σέβονται τις προτεραιότητες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής: την οικολογική και ψηφιακή μετάβαση, καθώς και μια βελτιωμένη ανταγωνιστικότητα.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.