Η Αυστραλία θα ηγηθεί της έρευνας στον νότιο Ινδικό Ωκεανό για το χαμένο αεροσκάφος των Μαλαισιανών Αερογραμμών όπως ανακοίνωσε σήμερα ο Αυστραλός πρωθυπουργός. Από την άλλη, ολοένα και πληθαίνουν τα στοιχεία που δείχνουν ότι πρόκειται για πράξη δολιοφθοράς ή αεροπειρατείας.

Σήμερα το υπουργείο Μεταφορών της Μαλαισίας ανακοίνωσε ότι αναπροσανατολίζει τις έρευνες για το αγνοούμενο αεροπλάνο και οτι θα αναπτύξει πλοία και αεροσκάφη στο νότιο διάδρομο. Ο αποκαλούμενος νότιος διάδρομος εκτείνεται περίπου από την Ινδονησία μέχρι το νότιο Ινδικό Ωκεανό.

Το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών αναφέρει σε σημερινή δήλωσή του πως η Μαλαισία πρέπει να επεκτείνει αμέσως την έρευνα για το αεροπλάνο και πως ο πρεσβευτής της Κϊνας στη Μαλαισία συναντήθηκε σήμερα με τον Μαλαισιανό υπουργό Εξωτερικών.

Περίπου τα δύο τρίτα των επιβατών που αγνοούνται είναι Κινέζοι.

Σύμφωνα με το το Μαλαισιανό Υπουργείο Μεταφορών, τρεις Γάλλοι αξιωματούχοι της αεροπορίας, που συμμετείχαν στην έρευνα για την πτήση 447 της Air France που συνετρίβη το 2009, κατέφτασαν στην Κουάλα Λουμπούρ για να βοηθήσουν στις έρευνες για το αεροπλάνο.

Το υπουργείο πρόσθεσε πως συνολικά 26 χώρες συμμετέχουν πια στην έρευνα για το χαμένο αεροσκάφος της Malaysian Airlines. Κανένα ίχνος του αεροπλάνου δεν έχει βρεθεί αφότου εξαφανίσθηκε στις 8 Μαρτίου. Οι ερευνητές πείθονται ολοένα και περισσότερο πως εκτράπηκε ίσως κατά χιλιάδες μίλια από την πορεία του από κάποιον που  είχε βαθιά γνώση στα αεροσκάφη.