Εννέα πλοία συμπεριέλαβε η Κίνα στις «δυνάμεις» που συμμετέχουν στις έρευνες για το αεροσκάφος των Malaysian Airlines που εξακολουθεί να αγνοείται δέκα ημέρες μετά την εξαφάνισή του από τα ραντάρ ενώ εκτελούσε πτήση από την Κουάλα Λουμπούρ προς το Πεκίνο.

Τα εννέα πλοία ερευνούν θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά του Κόλπου της Βεγγάλης και δυτικά της Ινδονησίας, μετά την ανακοίνωση της Ταϊλάνδης πως τα ραντάρ της ενδεχομένως να εντόπισαν την πτήση λίγο μετά την τελευταία επαφή που είχε με τον πύργο ελέγχου.

Είκοσι έξι χώρες συμμετέχουν πλέον στις έρευνες για τον εντοπισμό του αεροσκάφους και η συνολική έκταση που καλύπτεται είναι σχεδόν όση και η Αυστραλία.

Η Μαλαισία υποστηρίζει πως το αεροσκάφος άλλαξε εσκεμμένα πορεία και μπορεί να κατευθύνθηκε είτε βόρεια είτε νότια από την τελευταία γνωστή του θέση στα στενά της Μάλακα.

Ερευνάται και η πιθανότητα το πλήρωμα του αεροσκάφους- ή άλλοι επιβαίνοντες- να εμπλέκονται στην εξαφάνισή του, σημειώνει το BBC.

Τα κινεζικά πλοία έπλευσαν σήμερα το πρωί από τη Σιγκαπούρη για να ερευνήσουν περιοχή περίπου 300.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Xinhua, σημειώνοντας πως θα επικεντρώσουν την προσοχή τους κοντά στη Σουμάτρα και όχι σε άλλες περιοχές, όπου ερευνούν άλλες χώρες.

(φωτογραφία αρχείου)

Δείτε όλες τις εξελίξεις για το εξαφανισμένο αεροπλάνο