Σε 39 προσωπικές ερωτήσεις απαντά ο 20χρονος φοιτητής τότε στην Οξφόρδη Όσκαρ Ουάιλντ και το ερωτηματολόγιο βγήκε στο σφυρί σε διαδικτυακή δημοπρασία στου Sotheby’s.

Στο δισέλιδο ντοκουμέντο του 1877 – συμβολή του στο άλμπουμ «Mental Photographs» – ο Ιρλανδός ποιητής δηλώνει ποιο είναι το αγαπημένο του χρώμα, λουλούδι, εποχή, δέντρο, άρωμα, πετράδι, μικρό όνομα, ποιητής, μουσικός, ζωγράφος, μεταξύ άλλων. Στην τελευταία ερώτηση, «Ποιος είναι ο στόχος στη ζωή σας;» απαντά: «Φήμη ή ακόμη και κακοφημία.» Και υπογράφει με το πλήρες όνομά του: Oscar Fingal O’Flahertie Wills Wilde.

«Οι απαντήσεις του είναι ακριβώς αυτές που θα περίμενε κανείς από αυτόν τον θαρραλέο διανοούμενο νεαρό συγγραφέα, ο οποίος ήταν ακόμη στην αρχή της τρίτης δεκαετίας της ζωής του αλλά ήδη βίωνε την πρώτη γεύση της φήμης» σχολίασε ο Δρ. Φίλιπ Έρινγκτον από του Sotheby’s.

Κάποιες από τις πνευματώδεις απαντήσεις του είναι: «Ποια είναι η αγαπημένη σας ενασχόληση; Να διαβάζω τα δικά μου σονέτα.» «Ποια πλευρά του χαρακτήρα θαυμάζετε περισσότερο σε μια γυναίκα; Η δύναμη να γίνει είτε μια Κλεοπάτρα είτε μια Αγία Αικατερίνη.» «Ποιο είναι το όνειρό σας; Να κουρευτώ.»

Το άλμπουμ προερχόταν από τη συλλογή του ηθοποιού Στίβεν Μπέρκοφ (Steven Berkoff), αφοσιωμένου θαυμαστή του Ουάιλντ. Δημοπρατήθηκε στο πλαίσιο της «Summer Miscellany sale of Books and Manuscripts» του Sotheby’s – πωλήθηκε αντί 47.880 λιρών Αγγλίας –, μαζί με μια σειρά άλλων πρώτων εκδόσεων έργων του Ουάιλντ που και αυτές προέρχονταν από τη συλλογή του Μπέρκοφ.