Το υπουργείο Υγείας του Ισραήλ ανακοίνωσε χθες Τρίτη ότι το προηγούμενο εικοσιτετράωρο κατέγραψε 2.308 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, αριθμό που αποτελεί νέο ρεκόρ.

Η ημερήσια αυτή αύξηση των ανθρώπων που προσβλήθηκαν τον κορονοϊό συνέτριψε το προηγούμενο ρεκόρ των 2.043 κρουσμάτων, το οποίο είχε ανακοινωθεί την 22η Ιουλίου κι αύξησε το σύνολο των επιβεβαιωμένων περιπτώσεων μόλυνσης σε 66.293 αφότου η πανδημία άρχισε να εξαπλώνεται στην ισραηλινή επικράτεια.

Ο συνολικός απολογισμός των θυμάτων της COVID-19 ανέρχεται πλέον σε 486 στη χώρα, αυξημένος κατά 12 θανάτους μέσα σε ένα 24ωρο.

Ο αριθμός των ασθενών σε σοβαρή κατάσταση αυξήθηκε σε 314, κατά τρεις, από το σύνολο των 739 ανθρώπων που συνεχίζουν να νοσηλεύονται.

Ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν αποθεραπευτεί αυξήθηκε σε 32.182, με άλλους 5.049 ανθρώπους να κρίνεται ότι νίκησαν τον ιό, ενώ ο αριθμός των λεγόμενων ενεργών περιπτώσεων μειώθηκε στις 33.625.

Το ρεκόρ ανακοινώθηκε ώρες αφότου η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου παρουσίασε το νέο της σχέδιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Το σχέδιο προβλέπει ελάχιστους περιορισμούς αλλά αύξηση των μέτρων προστασίας, της επιτήρησης και της επιβολής τους. Δημιουργεί επίσης ένα σύστημα κατάταξης των πόλεων του Ισραήλ βάσει του δείκτη θνητότητας, με χρωματικό κώδικα: οι πόλεις όπου ο δείκτης είναι υψηλός θα χαρακτηρίζονται κόκκινες, εκείνες όπου η θνητότητα είναι στο μέσον κίτρινες και αυτές όπου ο δείκτης είναι χαμηλός πράσινες. Στις «κόκκινες» πόλεις θα εφαρμόζονται περιορισμοί στην επιχειρηματική και εμπορική δραστηριότητα.

Προβλέπεται επίσης η αύξηση των τεστ, η εμπλοκή του ισραηλινού στρατού στον αγώνα εναντίον της πανδημίας και η δημιουργία συμβουλίου ειδικών.