Το ομοσπονδιακό υπουργείο Υγείας της Ινδίας ανακοίνωσε σήμερα ότι τις προηγούμενες 24 ώρες κατέγραψε ακόμη 708 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 και 49.931 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, με τον συνολικό απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας του κορονοϊού στη γιγαντιαία χώρα της Ασίας να ανέρχεται πλέον σε 32.771 νεκρούς επί συνόλου 1.435.453 ανθρώπων που προσβλήθηκαν.

Ο αριθμός των κρουσμάτων μόλυνσης που ανακοίνωσε το υπουργείο είναι ο υψηλότερος που έχει καταγραφεί μέχρι σήμερα.

Σύμφωνα με το υπουργείο, τα λεγόμενα ενεργά κρούσματα ανέρχονται σε 485.114.

Οι υγειονομικές αρχές της Νότιας Κορέας ανακοίνωσαν σήμερα ότι ως τα μεσάνυχτα της Κυριακής κατέγραψαν 25 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, με το σύνολο των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί να φθάνει τους 14.175 ως εδώ.

Ήταν η πρώτη ημέρα που ο αριθμός των νέων κρουσμάτων μειώθηκε κάτω από τα τριάντα την τελευταία εβδομάδα, ωστόσο παρέμεινε διψήφιος, εξαιτίας του εντοπισμού μικρών εστιών και ανθρώπων που έχουν μολυνθεί μεταξύ των ταξιδιωτών που φθάνουν στη χώρα της Ασίας από το εξωτερικό.

Επιβεβαιώθηκε άλλος ένας θάνατος εξαιτίας της COVID-19, με τον συνολικό απολογισμό της πανδημίας στη Νότια Κορέα να ανέρχεται στους 299 νεκρούς. Το ποσοστό θνητότητας είναι 2,11%.

Στον αντίποδα, 15 ασθενείς κρίθηκε ότι αποθεραπεύθηκαν και έλαβαν εξιτήρια από τα νοσοκομεία. Το σύνολο των ανθρώπων που έχουν ιαθεί ανέρχεται σε 12.905 (ή το 91,0% όσων έχουν προσβληθεί).

Από την 3η Ιανουαρίου, οι υγειονομικές αρχές της Νότιας Κορέας έχουν διενεργήσει τεστ σε 1,52 εκατ. ανθρώπους.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.