Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ έχει αναγάγει σε προτεραιότητά του το άνοιγμα των σχολείων, ωστόσο το ιδιωτικό εκπαιδευτήριο στο οποίο φοιτά ο μικρότερος γιος του ανακοίνωσε σήμερα ότι με την έναρξη της σχολικής χρονιάς τα μαθήματα θα γίνονται διαδικτυακά ή χωρίς την παρουσία όλων των μαθητών σε κάθε τάξη.

Το Επισκοπικό Σχολείο του Αγίου Ανδρέα, στα προάστια της Ουάσινγκτον, διευκρίνισε ότι ακόμη εξετάζει αν, μετά την ολοκλήρωση των θερινών διακοπών, τα μαθήματα θα συνεχιστούν αποκλειστικά εξ αποστάσεως ή αν θα εφαρμοστεί ένα «υβριδικό» σύστημα με βάση το οποίο θα δέχεται καθημερινά περιορισμένο αριθμό μαθητών στις σχολικές αίθουσες, λόγω της πανδημίας του νέου κορονοϊού.

Ο διευθυντής του σχολείου, Ρόμπερτ Κοσάσκι, είπε ότι θα ληφθεί απόφαση μετά τις 10 Αυγούστου, αλλά θα τηρηθούν οι συστάσεις των υγειονομικών αρχών.

Σε αυτό το ιδιωτικό σχολείο φοιτά ο Μπάρον Τραμπ, 14 ετών, το πέμπτο παιδί του προέδρου και μοναχογιός της πρώτης κυρίας, Μελάνια.

Το θέμα της επαναλειτουργίας των σχολείων με φυσική παρουσία των μαθητών έχει πάρει πολιτικές διαστάσεις στις ΗΠΑ. Ο πρόεδρος Τραμπ έχει απειλήσει επανειλημμένα ότι θα περικόψει την ομοσπονδιακή επιχορήγηση στα σχολεία που δεν θα λειτουργήσουν όπως συνήθως.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.