Για τον εντοπισμό 22 επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 στην ηπειρωτική Κίνα, ενημερώθηκε χθες μεσάνυχτα Τετάρτης το κινεζικό υπουργείο Υγείας, από 14 την προηγουμένη, 18 εκ των οποίων διαγνώστηκαν στη δυτική περιφέρεια Σιντζιάνγκ κι ένα στην επαρχία Λιαονίνγκ, ενώ τρία ήταν «εισαγόμενα», κατά την ορολογία του Πεκίνου όταν επαληθεύεται πως ταξιδιώτες που φθάνουν από το εξωτερικό στην κινεζική επικράτεια έχουν προσβληθεί από τον κορονοϊό.

Ακόμη, το υπουργείο Υγείας έκανε λόγο για τον εντοπισμό 31 ασυμπτωματικών φορέων του κορονοϊού, από 22 την προηγουμένη. Η Κίνα δεν προσθέτει τους ασυμπτωματικούς φορείς στον συνολικό αριθμό κρουσμάτων, ακόμη κι όταν οι αρχές διαπιστώνουν πως παρουσιάζουν συμπτώματα. Έτσι παρότι χθες 16 ασυμπτωματικοί φορείς μετατράπηκαν σε ασθενείς, ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων δεν τους συμπεριλαμβάνει.

Εξακολουθούν να νοσηλεύονται 240 ασθενείς, εκ των οποίων 11 σε κρίσιμη κατάσταση, κατά το ημερήσιο ενημερωτικό δελτίου του υπουργείου.

Δεν διαπιστώθηκε κανένας νέος θάνατος, σύμφωνα με την ίδια πηγή, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ.

Επισήμως, ο απολογισμός της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα όπου άρχισε στα τέλη Δεκεμβρίου ανέρχεται σε 4.634 νεκρούς εξαιτίας της COVID-19 επί συνόλου 83.729 μολύνσεων από τον SARS-CoV-2.