Διευρύνονται από σήμερα τα μεσάνυχτα τα νέα αυστηρά μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης που τέθηκαν σε ισχύ πρόσφατα στο Χονγκ Κονγκ, με την έκδοση εντολής για την χρήση μάσκας σε όλους τους κλειστούς δημόσιους χώρους, συμπεριλαμβανομένων των εμπορικών κέντρων και των αγορών, όπως δήλωσε η υπουργός Υγείας Σοφία Τσαν.

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, το ασιατικό οικονομικό κέντρο ενίσχυσε τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης τον Ιούλιο έπειτα από μια έξαρση των κρουσμάτων τοπικής μετάδοσης και την προειδοποίηση των αρχών για ένα τρίτο κύμα κρουσμάτων νέου κορονοϊού.

«Είναι η πιο κρίσιμη στιγμή για το Χονγκ Κονγκ. Καλούμε τους πολίτες να δείξουν υπομονή και να παραμένουν στα σπίτια τους όσο περισσότερο γίνεται», σημείωσε η Τσαν.

Μια πρόσφατη έξαρση στα κρούσματα οφείλεται ως επί το πλείστον στο γεγονός ότι οι άνθρωποι δεν φορούν μάσκες, πρόσθεσε. Τα νέα μέτρα θα ισχύσουν για δύο εβδομάδες.

Το κλείσιμο 12 ειδών εγκαταστάσεων, στις οποίες περιλαμβάνονται τα γυμναστήρια και τα κέντρα ψυχαγωγίας, θα συνεχιστεί ως τις 28 Ιουλίου, όπως και οι απαγόρευση των δείπνων στα εστιατόρια μετά τις 18:00 τοπική ώρα.

Από τα τέλη του Ιανουαρίου περισσότεροι από 2.000 άνθρωποι έχουν προσβληθεί στο Χονγκ Κονγκ από SARS-CoV-2, οι 14 από τους οποίους έχουν πεθάνει από COVID-19.