Παρά τα πολυάριθμα οφέλη για την υγεία από τη χρήση προφυλακτικών κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής, δεν είναι λίγοι εκείνοι που τα «κατηγορούν» για τη μείωση της σεξουαλικής απόλαυσης που νιώθουν τόσο οι άντρες, όσο και οι γυναίκες.

Λαμβάνοντας αυτό υπόψη δύο υποψήφιοι διδάκτορες του πανεπιστημίου Georgia Institute of Technology, κατασκεύασαν στο πλαίσιο του προγράμματος Digital Media μια πρωτότυπη συσκευή, η οποία στέλνει σύντομα ηλεκτρικά ερεθίσματα κατά μήκος ενός… προφυλακτικού.

Σύμφωνα με τους Firaz Peer και Andrew Quitmeyer το «Electric Eel» -όπως ονόμασαν τη συσκευή τους- μπορεί να… αυξήσει την ποσότητα και το εύρος των αισθήσεων που αισθάνεται κανείς κατά τη διάρκεια του σεξ.

Οι δύο κατασκευαστές οραματίζονται, ότι το «ηλεκτρικό τους χέλι» θα μπορέσει να ενσωματωθεί απευθείας στα υπάρχοντα προφυλακτικά, διατηρώντας παράλληλα την προστασία που παρέχουν ήδη έναντι των σεξουαλικά μεταδιδόμενων ασθενειών και όχι μόνο.

Επίσης, όπως αναφέρει δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Daily Mail, οι χρήστες δε χρειάζεται να ανησυχούν για το ποσό της ηλεκτρικής ενέργειας που εφαρμόζεται, καθώς είναι πολύ μικρή και μάλιστα την έχουν δοκιμάσει οι ίδιοι σε… προσωπικές δοκιμές!

Οι Peer και Quitmeyer ελπίζουν ότι θα καταφέρουν να βρουν χρηματοδότες για την εφεύρεσή τους και να συγκεντρώσουν το ποσό των 10.000 δολαρίων μέχρι τις 31 Μαρτίου.