Τραγική κατάληξη είχε η αναζήτηση για τον δήμαρχο της Σεούλ, Παρκ Γουόν-σουν, ο οποίος τελικά βρέθηκε νεκρός. Την εξαφάνισή του στις Αρχές της Νότιας Κορέας είχε δηλώσει η κόρη του μια ημέρα νωρίτερα και από τότε στήθηκε μια μεγάλη επιχείρηση για τον εντοπισμό του.

Όπως μετέδωσε το νοτιοκορεατικό πρακτορείο Yonhap, η Μητροπολιτική Αστυνομία της νοτιοκορεατικής πρωτεύουσας βρήκε το πτώμα του στο βόρεια προάστια της πόλης Μτ Μπουγάκ, σε μια συνοικία όπου εντοπίστηκε για τελευταία φορά το σήμα του τηλεφώνου του.

Ο Παρκ ήταν δήμαρχος της Σεούλ από το 2011 και θεωρείτο πιθανός προεδρικός υποψήφιος των φιλελευθέρων στις προεδρικές εκλογές του 2022.

Η κόρη του δημάρχου κατήγγειλε την εξαφάνισή του στις Αρχές, λέγοντας ότι το τηλέφωνό του ήταν κλειστό και ότι είχε αφήσει ένα μήνυμα «σαν διαθήκη».

Προηγήθηκαν δημοσιεύματα, ότι μια από τις γραμματείς του επρόκειτο να τον καταγγείλει το βράδυ της Πέμπτης (09/07) σε τηλεοπτική εκπομπή για σεξουαλική παρενόχληση.

Η γραμματέας κατέθεσε χθες, Τετάρτη 8 Ιουλίου, μήνυση ότι ο δήμαρχος την παρενοχλούσε επί τρία χρόνια, όπως αναφέρει -μεταξύ άλλων- η Independent, που επικαλείται κορεατικά ΜΜΕ.

Ο Παρκ, που ήταν δήμαρχος της Σεούλ από το 2011, έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην τεράστιες Διαδηλώσεις Υπό το Φως των Κεριών, οι οποίες οδήγησαν στην ανατροπή της προέδρου, Παρκ Γκέουν-χιέ, το 2017, ενώ θεωρείτο ως πιθανός υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές του 2022 με τους Φιλελεύθερους.