Τους κανόνες της για τις διασυνοριακές μετακινήσεις σε γειτονικές χώρες όπου τα κρούσματα του κορονοϊού αυξάνονται θα αναθεωρήσει η Ουγγαρία, όπως δήλωσε σήμερα ο προσωπάρχης του πρωθυπουργού Βίκτορ Όρμπαν.

Ο Γκεργκέλι Γκούλιας ανέφερε τη Σερβία, την Κροατία, τη Σλοβενία, τη Σλοβακία και την Αυστρία, όπου ο αριθμός των κρουσμάτων αυξάνεται τις τελευταίες δύο εβδομάδες.

Η κυβερνητική ομάδα δράσης για τον κορονοϊό θα συνεδριάσει αργότερα σήμερα για να συζητήσει τους κανόνες για τα ταξίδια, όπως πρόσθεσε ο ίδιος.

Σλοβακία: Οι αρχές ανακοίνωσαν τη μεγαλύτερη ημερήσια αύξηση κρουσμάτων από τον Απρίλιο

Η Σλοβακία ανακοίνωσε σήμερα τη μεγαλύτερη ημερήσια αύξηση στα νέα κρούσματα κορονοϊού από τις 22 Απριλίου.

Η χώρα έχει από τους χαμηλότερους αριθμούς θανάτων λόγω της COVID-19 στην Ευρώπη και έχει αποφύγει την αύξηση στα κρούσματα, όπως εξηγεί το ΑΜΠΕ.

Χθες, κατέγραψε 53 νέα κρούσματα, σύμφωνα με στοιχεία που υπουργείου Υγείας. Πρόκειται για την έβδομη ημέρα από τις 30 Ιουνίου στην οποία καταγράφεται διψήφια ημερήσια αύξηση των κρουσμάτων.

Συνολικά η χώρα έχει καταγράψει 1.851 κρούσματα ενώ 1.477 άνθρωποι έχουν αναρρώσει και 28 έχασαν τη ζωή τους.

«53 νέα κρούσματα. Πάρα πολλά για να συνεχίσουμε να βασιζόμαστε στην υπευθυνότητα των ανθρώπων. Δυστυχώς», έγραψε σε ανάρτησή του στο Facebook, ο πρωθυπουργός Ιγκορ Μάτοβιτς, χωρίς να δίνει περισσότερες λεπτομέρειες. Δεν ήταν σαφές εάν αυτό σημαίνει την εκ νέου επιβολή περιορισμών.

Η πρόσφατη αύξηση στα κρούσματα έρχεται ύστερα από μια περίοδο τον Μάιο και τον Ιούνιο κατά την οποία τα ημερήσια περιστατικά κατέγραφαν κατά βάση μονοψήφια αύξηση. Η μεγαλύτερη ημερήσια αύξηση ήταν 114 κρούσματα στα μέσα Απριλίου.

Ρωσία: Άλλα 6.509 νέα κρούσματα του ιού και 176 νέοι θάνατοι το τελευταίο 24ωρο

Η Ρωσία κατέγραψε μέσα σε ένα 24ωρο 6.509 νέα κρούσματα του κορονοϊού με τα οποία ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων σε εθνικό επίπεδο ανήλθε σε 707.301, καθιστώντας την χώρα τέταρτη στην παγκόσμια κατάταξη των κρουσμάτων.

«Τα τελευταία 24ωρα η Ρωσία έχει επιβεβαιώσει 6.509 νέα κρούσματα κορονοϊού, περιλαμβανομένων 1.778 (27,3%) ασυμπτωματικών» ανέφερε το εθνικό κέντρο αντιμετώπισης του κορονοϊού.

Παράλληλα, καταγράφηκαν 176 νέοι θάνατοι το τελευταίο 24ωρο με τους οποίους ο συνολικός αριθμός των νεκρών από την covid-19 ανήλθε σε 10.843.

Η Μόσχα είχε τα περισσότερα νέα κρούσματα -568 μέσα σε ένα 24ωρο- σε σχέση με τις υπόλοιπες περιοχές της Ρωσίας.

Την ίδια ώρα, 8.805 άνθρωποι πήραν εξιτήριο την τελευταία ημέρα από το νοσοκομείο έχοντας υποβληθεί σε θεραπεία για τον κορονοϊό. Ο συνολικός αριθμός των ιαθέντων ανήλθε σε 481.316