Ακόμα τρία σπίτια εκκενώθηκαν στη Βρετανία λόγω φόβων για κατάρρευσή τους μετά την υποχώρηση του εδάφους, με φόντο τις εκτεταμένες πλημμύρες και τις συνεχιζόμενες βροχοπτώσεις που προκάλεσαν χάος στη χώρα.

Στην περιοχή Ripon στο North Yorkshire τα τρία σπίτια και ο εξωτερικός χώρος αποκλείστηκαν όταν το έδαφος υποχώρησε δημιουργώντας έναν λάκκο με πλάτος πάνω από 7,5 μέτρα.

Δεν έχει υπάρξει κανένας τραυματισμός και οι αρχές ενημερώνουν προληπτικά και τους ενοίκους όλων των γύρω κατοικιών.

Το έδαφος υποχώρησε την Κυριακή και στην περιοχή Croxley Green στο Hertfordshire όπου άνοιξε λάκκος βάθους έξι μέτρων με αποτέλεσμα ένα σπίτι και τρία διαμερίσματα να εκκενωθούν.

Ακόμα δεκαεπτά σπίτια εκκενώθηκαν στο Hemel Hempstead ενώ το έδαφος έχει υποχωρήσει και σε άλλες περιοχές προκαλώντας μεγάλα προβλήματα σε κατοικίες αλλά και μεταφορές.

Σύμφωνα με το Skynews, υποχώρηση του εδάφους και σχηματισμός καταβόθρας καταγράφεται κάθε χρόνο περίπου είκοσι φορές στο Ηνωμένο Βασίλειο αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις αφορά αγροτικές περιοχές και λάκκους που περνούν σχεδόν απαρατήρητοι.

Οι ειδικοί αποδίδουν την κατάσταση στην κακοκαιρία και τα επίπεδα- ρεκόρ των βροχοπτώσεων από το Δεκέμβριο έως και τον Φεβρουάριο.

Δείτε τις φωτογραφίες και το βίντεο