Την ώρα που η αντιπολίτευση της Βενεζουέλας συνεχίζει τις δικές της εκδηλώσεις διαμαρτυρίας, χιλιάδες κυβερνητικοί υποστηρικτές εξέφρασαν τη στήριξή τους το Σάββατο στον αριστερό πρόεδρο της Βενεζουέλας Νίκολας Μαδούρο, ο οποίος κάλεσε τον λαό σε αυτήν την διαδήλωση κατά του «φασισμού».

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας κατηγόρησε τον πρώην πρόεδρο της Κολομβίας Αλβάρο ότι είναι υπεύθυνος για την αυξανόμενη βία στη Βενεζουέλα.

Ο Μαδούρο χαρακτήρισε τον Ουρίμπε «εχθρό της Βενεζουέλας» , που υποστηρίζει «φασιστικές ομάδες».

Προηγουμένως , ο Μαδούρο κατηγόρησε τις Ηνωμένες Πολιτείες για υπόθαλψη της αντιπολίτευσης κατά της κυβέρνησης του την οποία κληρονόμησε μετά τον θάνατο του Ούγκο Τσάβες.

Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε στην Ουάσινγκτον, ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι δήλωσε ότι οι ΗΠΑ εκφράζουν « τη βαθιά τους ανησυχία » για την αύξηση της βίας κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων διαμαρτυρίας της περασμένης εβδομάδας που στοίχισε τη ζωή σε τρεις ανθρώπους.

«Είμαστε ιδιαίτερα θορυβημένοι από τα δημοσιεύματα ότι η κυβέρνηση της Βενεζουέλας έχει συλλάβει ή κρατά αριθμό ρεκόρ αντικυβερνητικών διαδηλωτών και εξέδωσε ένταλμα σύλληψης για τον ηγέτη της αντιπολίτευσης Λεοπόλδο Λόπεζ» αναφέρει η δήλωση Κέρι.

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών κάλεσε την κυβέρνηση της Βενεζουέλας να παράσχει «πολιτικό χώρο» για διάλογο και να απελευθερώσει τους διαδηλωτές που κρατούνται.