Ο πατέρας του Βρετανού πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος ταξίδεψε στην Ελλάδα πιθανόν μέσω της Βουλγαρίας παρά την ισχύουσα οδηγία προς τους Βρετανούς υπήκοους να αποφεύγουν όλες τις μη απαραίτητες διεθνείς μετακινήσεις, δικαιούνταν να το κάνει, δήλωσε σήμερα ο Βρετανός υπουργός Μεταφορών.

«Πρόκειται για οδηγία επομένως ο καθένας μπορεί να αποφασίσει τι θα κάνει με την οδηγία», δήλωσε στο Sky News ο Γκραντ Σαπς, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ερωτηθείς αν ο Στάνλεϊ Τζόνσον δικαιούνταν να ταξιδέψει στην Ελλάδα, ο Σαπς απάντησε: «Ναι, το υπουργείο Εξωτερικών και Κοινοπολιτείας το κατέστησε σαφές. Εξέδωσε ταξιδιωτική οδηγία».

Χαλαρό δείπνο

Εν τω μεταξύ ο Στάνλεϊ Τζόνσον απόλαυσε χθες το βράδυ ένα χαλαρό δείπνο μόνος του, στο αγαπημένο του εστιατόριο στην παραλία του Χόρτου στο Πήλιο.

Ο πατέρας του πρωθυπουργού της Βρετανίας είναι εδώ και χρόνια ιδιοκτήτης ξενώνα στο Χόρτο, τον οποίο νοικιάζει σε ομοεθνείς του.

Όσο για την απόφασή του να μην υπακούσει στις ταξιδιωτικές οδηγίες της κυβέρνησης της χώρας του, ο Στάνλεϊ Τζόνσον ανέφερε ότι ήρθε στην Ελλάδα για να διεκπεραιώσει απαραίτητες εργασίες στον ξενώνα που κατέχει, προκειμένου να εξασφαλίσει ότι θα διατεθεί ασφαλής προς ενοικίαση με την εφαρμογή των απαραίτητων υγειονομικών πρωτοκόλλων που διαμόρφωσε η ελληνική κυβέρνηση.