Ο πρώην εκτελεστικός διευθυντής παραδέχτηκε την ενοχή του για την παραπλανητική προώθηση φαρμάκου κατά του εθισμού στο όπιο

Ο Σον Θάξτερ, πρώην εκτελεστικός διευθυντής βιομηχανίας παραγωγής φαρμάκων, παραδέχτηκε την Τρίτη (30/06) την ενοχή του για ποινική κατηγορία που απαγγέλθηκε σε βάρος του, έπειτα από έρευνα του υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ στη διαδικασία εμπορικής προώθησης της αγωγής Suboxone κατά του εθισμού στο όπιο.

Ο Θάξτερ παραδέχτηκε την ενοχή του ενώπιον ομοσπονδιακού δικαστηρίου στο Άμπινγκντον της Βιρτζίνια. Η κατηγορία αναφέρεται σε πλημμέλημα για την εμπορική προώθηση φαρμάκων με παραποιημένα στοιχεία εμπορικής ταυτότητας μεταξύ των αμερικανικών Πολιτειών.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η παραδοχή της ενοχής του από τον πρώην εκτελεστικό διευθυντή της Indivior Plc έγινε μία ημέρα μετά την ανακοίνωση της εταιρείας ότι ο ίδιος παραιτείται από τη θέση.

Όπως ανέφεραν οι εισαγγελείς, ο Θάξτερ απέτυχε να εμποδίσει εργαζόμενους της εταιρίας να διαδώσουν εσφαλμένες και παραπλανητικές πληροφορίες για την ασφάλεια του φαρμάκου με το πρόγραμμα παροχής ιατρικών υπηρεσιών (Medicaid) στην Πολιτεία της Μασαχουσέτης, καθώς η πολιτεία εξέταζε το ενδεχόμενο να επεκτείνει τη χρήση του.

Ο κατηγορούμενος αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης έως ενός έτους, όταν ανακοινωθεί η ποινή του στις 29 Σεπτεμβρίου, και έχει συμφωνήσει να πληρώσει πρόστιμο 600.000 δολαρίων, ανακοίνωσε το υπουργείο Δικαιοσύνης.