«Υπό έλεγχο» η πανδημία του κορονοϊού στην Κούβα, αναμένεται η άρση των περιοριστικών μέτρων

Μέσα στην εβδομάδα ο πρόεδρος της χώρας θα ανακοινώσει τη σταδιακή άρση των μέτρων


ΚΟΣΜΟΣ
0:27
08/06/2020
«Υπό έλεγχο» η πανδημία του κορονοϊού στην Κούβα, αναμένεται η άρση των περιοριστικών μέτρων
6
loading

Για όγδοη ημέρα δεν καταγράφηκαν θάνατοι από την ασθένεια Covid-19 στην Κούβα και ο πρόεδρος της χώρας, Μιγκέλ Ντίας-Κανέλ, ανακοίνωσε ότι η πανδημία είναι «υπό έλεγχο» στο νησί. Εντός της εβδομάδας είναι πιθανόν να ανακοινωθεί η στρατηγική που θα ακολουθήσουν οι αρχές για τη σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων.

Στην Κούβα των 11,2 εκατομμυρίων κατοίκων έχουν καταγραφεί συνολικά 2.191 κρούσματα του νέου κορονοϊού και 83 θάνατοι. Καθώς οι 1.862 ασθενείς ανάρρωσαν και δύο αλλοδαποί μεταφέρθηκαν στις χώρες του, τα ενεργά κρούσματα ανέρχονται πλέον στα 244.

Συγκριτικά, ο Παναμάς των 4 εκατομμυρίων κατοίκων έχει περισσότερα από 16.000 κρούσματα και 386 θανάτους.

«Πέρασε μία εβδομάδα χωρίς θανάτους, αυτό σημαίνει ότι η πανδημία είναι υπό έλεγχο», διαβεβαίωσε ο Ντίας-Κανέλ. Επισήμανε ωστόσο ότι η καθοδική καμπύλη διακόπηκε στις 28 Μαΐου, όταν εντοπίστηκαν πολλές νέες εστίες του κορονοϊού, σε ένα κατάστημα, ένα εργαστήριο, έναν κόμβο μεταφορών και ένα κουβανικό τάνκερ που επέστρεψε από το Μεξικό και τα 22 μέλη του πληρώματός του είχαν μολυνθεί από τον SARS-CoV-2.

«Αυτήν την εβδομάδα, ο αριθμός των ενεργών κρουσμάτων αυξήθηκε, σε σύγκριση με τις προηγούμενες, όπου βρεθήκαμε κοντά στην τελευταία φάση της επιδημίας στη χώρα», σημείωσε κατά την καθημερινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου με αντικείμενο συζήτησης την πανδημία.

Πρόσθεσε όμως ότι την επόμενη εβδομάδα η κυβέρνηση θα είναι σε θέση να ανακοινώσει στους πολίτες πώς και πότε θα ξεκινήσει η άρση των μέτρων καραντίνας.

Προς το παρόν η Κούβα δεν έχει άρει κανένα περιοριστικό μέτρο: τα σχολεία και τα σύνορα παραμένουν κλειστά, οι δημόσιες συγκοινωνίες δεν λειτουργούν και η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική στους δρόμους. Καθώς όμως η οικονομία της εξαρτάται επί της ουσίας από τον διεθνή τουρισμό και το εξωτερικό εμπόριο, η χώρα αντιμετωπίζει την πρόκληση να επανεκκινήσει τις οικονομικές δραστηριότητες διατηρώντας ταυτόχρονα υπό έλεγχο την επιδημία.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

6
σχόλια
 1. avatar pan

  Και τώρα οι Κουβανοί θα είναι \"ελεύθεροι\" να ζήσουν με 30 ευρώ τον μήνα!

  Βιβα λα ρεβολουσιον..

  1. avatar Σεξοτουρισμος

   Είναι έτοιμοι να προσφέρουν οι γυναίκες τους δεν στους τουρίστες για λίγα δολλάρια για να επιζήσουν. Προορισμός σεξοτουρισμος με ιδεολογική διαστροφή.

  2. avatar όχι.. Είναι ελεύθεροι στο Αμέρικα να πεθάνουν από την αστυνομία ή από τον κορωνοϊό

   Σανοφάγος από τους λίγους.

   1. avatar Για αυτό πάνε μέχρι και κολυμπώντας στις ΗΠΑ

    Σανοφαγο είναι οποίο [...] πιστεύει ακόμα και το 2020 σε κομμουνισμό και αναρχία.

    1. avatar Όπως και κάποια σανοφάγα

     που πιστεύουν ακόμα στους ναζί.
     Τους ηττημένους του Β. Π.Π.

 2. avatar Hasta la victoria siempre!

  Αυτός είναι ο σοσιαλισμός!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει