Εκατοντάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στη Βόρεια Καρολίνα των Ηνωμένων Πολιτειών το Σάββατο, στην επιμνημόσυνη τελετή για τον Τζορτζ Φλόιντ, ο οποίος δολοφονήθηκε με φρικτό τρόπο, αφού ένας λευκός αστυνομικός γονάτισε στον λαιμό του για σχεδόν 9 λεπτά.

Συγγενείς και φίλοι έδωσαν επίσης το παρόν στην τελετή, στην γενέτειρα του Φλόιντ. Είναι η δεύτερη τελετή στη μνήμη του Φλόιντ, από τις συνολικά τρεις που θα πραγματοποιηθούν, μέχρι την κηδεία του, η οποία θα γίνει την Τρίτη, 9 Ιουνίου.

Η πρώτη επιμνημόσυνη τελετή έγινε την περασμένη Πέμπτη στη Μινεάπολη, την πόλη όπου έχασε τη ζωή του ο Φλόνιτ στις 25 Μαϊου.

Τη Δευτέρα, 8 Ιουνίου, θα γίνει η τρίτη επιμνημόσυνη τελετή στο Χιούστον του Τέξας, όπου έζησε για κάποια περίοδο ο Φλόιντ, και μία μέρα αργότερα θα πραγματοποιηθεί η κηδεία, στην οποία αναμένεται να παραστεί και ο πρώην αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν.

Σημειώνεται ότι το δικαστήριο όρισε την Πέμπτη εγγύηση ύψους ενός εκατομμυρίου δολαρίων για τους τρεις -πρώην πλέον- αστυνομικούς της Μινεάπολης οι οποίοι κατηγορούνται για συναυτουργία και συνέργεια στη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ, η οποία πυροδότησε κοινωνική οργή στις ΗΠΑ.