Η Επίτροπος της Ε.Ε. αρμόδια για θέματα Εκπαίδευσης, Πολιτισμού, Πολυγλωσσίας και Νεολαίας, Ανδρούλλα Βασιλείου, εγκαινίασε σήμερα στην Λευκωσία το πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής «Erasmus+» για τα έτη 2014-2020. Από το πρόγραμμα αναμένεται να επωφεληθούν περίπου 15.000 Κύπριοι.

Με ενιαία δομή το πρόγραμμα Erasmus+ συμπεριλαμβάνει όλα τα προηγούμενα προγράμματα της ΕΕ για την εκπαίδευση, την κατάρτιση, τη νεολαία και τον αθλητισμό και έχει προϋπολογισμό γύρω στα 15 δισεκ. ευρώ, που είναι αυξημένος κατά 40% σε σχέση με την περίοδο 2007-2013. Η Κύπρος θα λάβει συνολικά 8,6 εκατομμύρια ευρώ το 2014 δηλαδή αύξηση 14% σε σύγκριση με τη χρηματοδότηση που έλαβε το 2013. Προβλέπεται ότι, όπως και για τις άλλες συμμετέχουσες χώρες, η ετήσια χρηματοδότηση θα αυξάνεται κάθε έτος έως το 2020.

Η Κύπρος μπορεί επίσης να επωφεληθεί περαιτέρω από υποτροφίες για διακρατικά έργα αθλητισμού και από τη δράση Jean Monnet σχετικά με την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.